Οι Πρωταθλητες Κολυμβησης Αποστολος Χρηστου και Αποστολος Παπασταμος ξανα για αξιολογηση της τεχνικης τους στο Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ.

Το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο κέντρο αξιολόγησης αθλητών πολύ υψηλού επιπέδου!

Οι πρωταθλητές κολύμβησης Απόστολος Χρήστου και Απόστολος Παπαστάμος, συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους Παναγιώτη Βελέντζα, βρέθηκαν την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 ξανά στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του Δ.Π.Θ., στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου τον Φεβρουάριο στην Ντόχα του Κατάρ.

Μετά την πολύ επιτυχημένη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης 25άρας πισίνας στο Οτοπένι της Ρουμανίας τον Δεκέμβριο του 2023, σκοπός ήταν η επαναξιολόγηση της τεχνικής τους από το Εργαστήριο Υγρού Στίβου του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την ερευνητική ομάδα του καθηγητή κ. Γούργουλη Βασίλη, αποτελούμενη από τους υποψήφιους διδάκτορες Κασιμάτη Παναγιώτη, Γκετζένη Παναγιώτη, Κουλεξίδη Στέλιο και Μπεκιάρη Αλέξανδρο. Οι αιμοληψίες και ο καθορισμός του γαλακτικού οξέος έγιναν από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Ε.Κ.Π.Α. κ. Τουμπέκη Αργύρη.

Οι αξιολογήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας μεταξύ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και έχει καταστήσει την πόλη της Κομοτηνής και το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο κέντρο αξιολόγησης αθλητών πολύ υψηλού επιπέδου. Μια δράση που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το ερευνητικό προσωπικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., ενισχύει την εξωστρέφεια του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου και ταυτόχρονα προβάλλει την πόλη της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.