Το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης μας δειχνει τον σωστο τροπο να ασκουμαστε

Μέσα από την διημερίδα «Ασκείσαι; Ασκήσου σωστά με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.»

Να δώσουν μια καλύτερη εικόνα για τον σωστό τρόπο άσκησης, και πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει άτομα με και χωρίς προβλήματα υγείας, θέλησαν τα στελέχη του Εργαστηρίου Φυσικής Αγωγής και Άθλησης του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, μέσα από την διημερίδα «Ασκείσαι; Ασκήσου σωστά με το Τ.Ε.Φ.Α.Α.» που έλαβε χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Η διημερίδα απευθυνόταν σε ελεύθερα ασκούμενους, φιλοδοξώντας να δώσει οδηγίες και ιδέες για ασφαλή και αποτελεσματική σωματική άσκηση, με τη συμμετοχή πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ελεύθερα αθλούμενων για ψυχαγωγία και ευεξία καθώς και ασκούμενων με προβλήματα υγείας.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε το ερευνητικό και κοινωνικό έργο του Εργαστηρίου, αναπτύσσοντας θέματα για τη συμβολή της άσκησης στην προαγωγή της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε άτομα με και χωρίς προβλήματα υγείας, συνδυάζοντάς το με πρακτικές συμβουλές για όσους ενδιαφερόταν.

Η πρώτη μέρα επικεντρώθηκε σε πρακτικές συμβουλές για ελεύθερα ασκούμενους πολίτες της Κομοτηνής, ειδικά για όσους ασκούνται στη φύση, καθώς και καρδιο-μεταβολικούς ασθενείς και άτομα με νευρολογικές παθήσεις.

Τη δεύτερη ημέρα η θεματολογία αφορούσε την πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων, τρόπους ώστε κάποιος να γίνει αποτελεσματικότερος διδάσκοντας ή προπονητής, καθώς εναλλακτικές μορφές άσκησης για τη βελτίωση της υγείας και ευρωστίας των πολιτών κάθε ηλικίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.