Προς αναβολη η κινητοποιηση των πωλητων βιομηχανικων ειδων στις Λαικες αγορες της ΑΜΘ

Μετά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για στήριξη του κλάδου

Προς αναβολή φαίνεται να οδεύει η κινητοποίηση των πωλητών Βιομηχανικών Ειδών των Λαϊκών αγορών της ΑΜΘ, που προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, μετά τις διαβεβαιώσεις για στήριξη του κλάδου που δόθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η συνάντηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της ανακοίνωσης για κινητοποίηση που είχε κάνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Ξάνθης κ. Ηλίας Συμεών, και έλαβε χώρα την Πέμπτη στην Αθήνα.

Όπως μας πληροφόρησε ο πωλητής κ. Μεχμέτ Γιουξέλ, που ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Συμεών, η συνάντηση ήταν θετική, με τον Υπουργό να δεσμεύεται πως θα υπάρξει μέριμνα για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που έχουν ανάγκη ώστε να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους με αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα όταν η επιστρεπτέα προκαταβολή αφήνει εκτός αρκετούς πωλητές που δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα.

Επίσης συζητήθηκε και το άνοιγμα των βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές, με τον υπουργό να δεσμεύεται για αναλυτική ενημέρωση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων αναφορικά με τα όσα συζητήθηκαν στην κοινή τους συνάντηση.

Για αυτό και, περιμένοντας να τηρήσουν το λόγο τους προς τους πωλητές, φαίνεται ότι απομακρύνεται η πραγματοποίηση της κινητοποίησης τη Δευτέρα.

Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν φαίνεται να επαναπαύονται, και σε περίπτωση που αθετηθούν οι δεσμεύσεις αυτές, για να προχωρήσουν, σε δεύτερη φάση σε εκ νέου κινητοποιήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.