Στις 7 Νοεμβριου τα εγκαινια της Εδρας της UNESCO στη Δραμα

Για την Προστασία και τον Οικοτουρισμό των παρόχθιων και δελταϊκών Οικοσυστημάτων (Con-Ε-Ect)

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα, στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων της νέας Έδρας της UNESCO για την Προστασία και τον Οικοτουρισμό των παρόχθιων και δελταϊκών Οικοσυστημάτων (Con-Ε-Ect).
 
Η Έδρα UNESCO Con-Ε-Ect δημιουργήθηκε στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΤΕΙ ΑΜΘ) και βρίσκεται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μια μοναδική περιοχή, στην Ευρώπη, που απλώνεται σε μια έκταση 200 χιλιομέτρων και αποτελείται από πέντε μεγάλα παρόχθια και δελταϊκά οικοσυστήματα.
 
Ο στόχος της Έδρας, που αποτελεί και την πρώτη που δημιουργείται εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, είναι να ενώσει δυνάμεις με εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς οργανώσεις και ενδιαφερόμενους φορείς, προκειμένου να επεξεργαστούν ένα Διεθνές Πλαίσιο Κοινής Στρατηγικής για τη Διατήρηση και τον Οικοτουρισμό των παρόχθιων και δελταϊκών Οικοσυστημάτων, το οποίο να ενσωματώνει συγκεκριμένες πολιτικές, βέλτιστες πρακτικές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.

Οι Έδρες UNESCO καθιερώθηκαν το 1992 και είναι διακεκριμένες έδρες εντός Πανεπιστημίων με στόχο την προώθηση της έρευνας, την υλοποίηση και διάχυση καινοτόμων δράσεων, την οικοδόμηση Πανεπιστημιακών Δικτύων και την ενθάρρυνση της Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας στην ανώτατη εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα το πρόγραμμα Εδρών της UNESCO περιλαμβάνει 812 Πανεπιστήμια σε 128 χώρες.
 
Η χρονική διάρκεια διαχείρισης της Έδρας είναι τετραετής και μπορεί να ανανεωθεί μετά από αυστηρή αξιολόγηση. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.