Στη χωρα που κλεβουν απο το Βιβλιοπωλειο των Αστεγων, υπαρχει σωτηρια;

Περίπου 8.000 βιβλία κλάπηκαν από το παλαιοβιβλιοπωλείο

Περίπου 8.000 βιβλία κλάπηκαν από το παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων στην Αθήνα, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, και συγκεκριμένα από τον αποθηκευτικό του χώρο στην οδό Πειραιώς.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το παλαιοβιβλιοπωλείο ξεκίνησε ως μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο από τρεις άστεγους συμπολίτες μας, που εκτός από βιβλία είχε και πολλά άλλα αντικείμενα, κάτι που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση ώστε πλέον να εμπλουτιστεί η συλλογή των βιβλίων, καθώς πολλοί έσπευσαν να δωρίσουν κάποια που είχαν διαβάσει, ή να αγοράσουν άλλα.

Θέλησαν να στήσουν και ένα ευρύτερο δίκτυο αλληλοϋποστήριξης αστέγων, ενώ η πρωτοβουλία τους προχώρησε και κατάφεραν να ανοίξουν και ένα κατάστημα.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας όμως, ανακάλυψαν πως από την αποθήκη τους κλάπηκαν περί τα 8.000 βιβλία, κάποια από τα οποία άρτι δωρηθέντα, τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων, κυρίως τις γιορτές, προκειμένου να συντηρηθούν άστεγοι.

Τελευταία στην επικαιρότητα, με διάφορες αφορμές, γίνεται αναφορά στην κατάπτωση αξιών που ο καθένας, από τη δική του πλευρά, διαγιγνώσκει στην κοινωνία μας. Αλλά λίγα πράγματα δείχνουν την πραγματική απαξία όπως αυτή η κλοπή, μιας και αφορά ανθρώπους που δεν έχουν σχεδόν τίποτα.

Ακόμα και αν το είχαν μεγάλη ανάγκη, όπως τόνισε και ένας εκ των ανθρώπων του παλαιοβιβλιοπωλείου, αν τους τα ζητούσαν, θα τα έδιναν. Όμως προτίμησαν να τα κλέψουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.