Αλλου τα κακαρισματα και αλλου βγαζει τους διαγωνισμους η ΕΤΑΔ

Απαρατήρητα

Φέτος το καλοκαίρι, η παραλία του Ιμέρου είχε την τιμητική της: Καβγάδες για τους καθαρισμούς (ή την έλλειψη αυτών) προσπάθειες αξιοποίησης του Τουριστικού Περιπτέρου, θέματα με την καθαριότητα, πάντα έμενε στην επικαιρότητα. Όμως φαίνεται πως με το τέλος του καλοκαιριού, δεν τέλειωσε και το ενδιαφέρον για τον χώρο, και μάλιστα ήρθε από μια απρόσμενη κατεύθυνση, αυτή της ΕΤΑΔ, που επιθυμεί να παραχωρήσει ουσιαστικά όλο το χώρο, από τον ποταμό Φιλιουρή μέχρι το Λιμάνι του Ιμέρου, έκταση 4.300 στρεμμάτων σε όποιον ενδιαφέρεται.

Τώρα αν αυτός ο ενδιαφερόμενος υπάρχει, ή θα εμφανιστεί, χωράει πολύ συζήτηση, όπως επίσης χωράει συζήτηση πως θα μπορέσει να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος τη στιγμή που υπάρχουν ζώνες προστασίας, και οι περιορισμοί που εκπορεύονται από αυτές, μιας και στο σύνολο του βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντός του χώρου, βρίσκεται και το τουριστικό περίπτερο Ιμέρου, το οποίο το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών προσπαθεί να παραχωρήσει σε ιδιώτη, ώστε αυτό να αξιοποιηθεί. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, ο χώρος των 4 στρεμμάτων που αφορά το Τουριστικό, ανήκει στο Δήμο, ο οποίος συνεχίζει τις προσπάθειες παραχώρησης (κάτι που θεωρητικά δεν θα μπορούσε να κάνει αν το ιδιοκτησιακό του καθεστώς ήταν υπό αμφισβήτηση).

Αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε, ποτέ δεν ξέρεις. Αυτό που φοβόμαστε πάντως, είναι πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση δύσκολα θα βρει πολλούς ενδιαφερόμενους. Και αυτό γιατί ούτως ή άλλως δεν βλέπουμε τους επενδυτές του τουρισμού να κάνουν ουρές στη Ροδόπη, ενώ από την πρότερη εμπειρία μας από τους διαγωνισμούς της ΕΤΑΔ (βλέπε Ξενία Κομοτηνής) δεν έχουμε δει πολλά αποτελέσματα. Νεότερα τον Δεκέμβριο, όταν θα δούμε τι ενδιαφέρον υπήρξε για το χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.