Ολοκληρωνονται οι παρεμβασεις του Δημου Μαρωνειας-Σαπων στην παραλιακη ζωνη

Ντίνος Χαριτόπουλος «Μπορεί να ξεκινήσαμε λίγο αργά λόγω των συνθηκών, αλλά ο προγραμματισμός μας ήταν στοχευμένος και απόλυτα πετυχημένος»

Κάποιες μικρές εργασίες κοντά στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια έχουν απομείνει, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη του Δήμου.

Εργασίες έγιναν στις παραλίες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, όπως στον Ίμερο, Προφήτη Ηλία, Κρυονέρι, Αλκυώνα, Ταχυδρομικά, Πλατανίτη, Άγιο Χαράλαμπο και τα Πετρωτά, σημείωσε ο κ. Χαριτόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου.

Στοχευμένος ο προγραμματισμός, τονίζει ο Ντ. Χαριτόπουλος

Απαντώντας στις καταγγελίες και τις κατηγορίες που απευθύνθηκαν προς το Δήμο, για ολιγωρία στην φροντίδα των περιοχών αυτών, ο κ. Χαριτόπουλος τόνισε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, υπήρχαν άσχημες καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεπαν τις εργασίες.

Την ίδια ώρα, οι καταστροφές και οι πλημμύρες του φετινού χειμώνα, δημιούργησαν πολλά προβλήματα τόσο στην αγροτική οδοποιία και υποδομές σε όλο το Δήμο, αλλά και στις παραλίες του, που σημαίνει μεγαλύτερη ανάγκη επεμβάσεων.

Τέλος από τις 20 Μαΐου μέχρι τις 20 Ιουνίου το προσωπικό των οκταμήνων της Κοινωφελούς εργασίας, έλειπε σε σεμινάρια.

Όλα αυτά λοιπόν, θεομηνίες, βροχοπτώσεις, άσχημες καιρικές συνθήκες, και έλλειψη προσωπικού λόγω σεμιναρίων των οκταμήνων, τους οδήγησε να ξεκινήσουν λίγο αργά.

«Μπορεί να ξεκινήσαμε λίγο αργά λόγω των συνθηκών, αλλά ο προγραμματισμός μας ήταν στοχευμένος και απόλυτα πετυχημένος» σημείωσε ο κ. Χαριτόπουλος. Ξεκίνησαν λοιπόν με μια εργολαβία, μέσω της οποίας έγινε καθαρισμός του χώρου από τις βασικές και μεγάλες καταστροφές που είχαν φέρει τα ακραία καιρικά φαινόμενα, και στη συνέχεια μπήκε ο Δήμος με τα δικά του μηχανήματα.

Ποιες παρεμβάσεις έγιναν

Εκτός των εργασιών λοιπόν που έγιναν με εργολαβία και είχαν σαν στόχο τις πρώτες βασικές συντηρήσεις στους χώρους, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν καταστροφές σε υποδομές στην παραλιακή ζώνη, ο Δήμος προέβη σε μία σειρά εργασιών με δικά του μέσα.

Έγιναν εργασίες με γκρέιντερ που αφορούσαν αντιπυρικές ζώνες, αποκατάσταση και συντήρηση της οδοποιίας των παραθεριστικών οικισμών και διαμόρφωση παραλιακών ζωνών, κλπ.

Με το νέο JCB του δήμου, που παραλήφθηκε από τον TAP, έγινε διευθέτηση, καθαρισμός παραλιών, απομάκρυνση φερτών υλικών, σκουπιδιών, μπαζών κλπ., ενώ χρησιμοποιήθηκαν φορτηγά για απομακρύνσεις και μεταφορές διαφόρων υλικών και άλλα μηχανήματα πέριξ των παραλιών, που σκοπό είχαν διαμορφώσεις και αποκαταστάσεις.

Ακόμη, τοποθετήθηκαν 30 νέοι κάδοι κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης, τοποθετήθηκαν νέες αλλαξιέρες, ομπρέλες και χημικές τουαλέτες, ενώ έγινε συντήρηση των ντουζιερών, καθώς και τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών.

Επίσης, μέσα στις πρωτοβουλίες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για τον διαρκή εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών δικτύων του, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις ενίσχυσης και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στην παραλιακή ζώνη, τα λιμάνια Μαρώνειας και Ιμέρου και στα δίκτυα ΦΟΠ και στους παραθεριστικούς οικισμούς.

Παράλληλα, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών προγραμμάτισε κατά τη θερινή περίοδο και για την τακτικότερη καθαριότητα των παραλιών και των παραλιακών οικισμών ενισχύοντας την επιπλέον, καθώς και την παρουσία αυτοκινούμενου σάρωθρου με στόχο τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες για κατοίκους και επισκέπτες, ενώ τοποθέτησε στην ακτή του Κρυονερίου το “seatrac”, το οποίο βοηθάει στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.

Ο κ. Χαριτόπουλος ευχαρίστησε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που συνεργάστηκαν σε όλο το παραλιακό μέτωπο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους αλλά και το προσωπικό του Δήμου, που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. «Η δημοτική μας αρχή δουλεύει με μέθοδο, με πρόγραμμα και σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.