Προβληματα και ελλειψεις κατεγραψε στον Ιμερο ο Μ. Βασιλειαδης

«Η σημερινή δημοτική αρχή μπορεί να υποσχέθηκε πολλά αλλά η σημερινή εικόνα είναι τραγική»

Στον οικισμό και την παραλία Ιμέρου βρέθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή» κ. Μιχάλης Βασιλειάδης την Κυριακή 4 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Οι δύο τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους και επισκέπτες και να καταγράψουν προβλήματα και ελλείψεις.

Καταγράφοντας τα συμπεράσματα της επίσκεψης ο κ. Βασιλειάδης σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως «είχαμε  την ευκαιρία με τον συνάδελφό μου Δημοτικό Σύμβουλο Παπαδόπουλο Παναγιώτη και με τους συνεργάτες μου να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους του χωριού και να μας καταθέσουν τα προβλήματα που αφορούν το χωριό.  Επίσης με τον συνάδελφο μου Παπαδόπουλο Παναγιώτη και την πρόεδρο του συλλόγου γυναικών ΙΜΕΡΟΥ κα Σούλα Δουκάκη επισκεφθήκαμε την παραλία του ΙΜΕΡΟΥ όπου είδαμε από κοντά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παραλία με τα φύκια αλλά και την εθελοντική παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Παπαδόπουλος Παναγιώτης με δικά του μέσα ώστε να καταστεί η παραλία έτι περαιτέρω προσβάσιμη στους επισκέπτες λουόμενους της παραλίας. Μια ξεχωριστή περιοχή απείρου κάλλους που θα μπορούσε αυτή την περίοδο να προσδώσει παραπάνω προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία αλλά και έσοδα για τον Δήμο μας. Ο παράκτιος και παραθαλάσσιος τουρισμός και τον τρόπο με τον οποίο αυτός λειτουργεί επικουρικά για την οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών   θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής. Η πραγματικά πολύ ουσιαστική εθελοντική παρέμβαση του συναδέλφου Παπαδόπουλου Παναγιώτη κατέδειξε ότι με απλή λογική μπορούμε να αναδείξουμε τόσο την περιοχή μας, και πως τα προβλήματα μπορούμε να τα λύσουμε αρκεί να το θέλουμε.  Επίσης αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες, είναι οι υποδομές οι οποίες αναπτύσσονται για να προσελκύουν πλήθος τουριστών. Ο τουρισμός πλέον δεν περιορίζεται μόνο σε μερικούς μήνες τον χρόνο αλλά εκτείνεται σε ολόκληρο τον χρόνο εφόσον έχουν ανευρεθεί τρόποι να τον υποστηρίζουν. Κάτι τέτοιο έχει αποδειχτεί αρκετά ελπιδοφόρο μιας και η χώρα μας γενικά αλλά ο Δήμος μας ειδικά ενδείκνυται τόσο για παραθεριστικό τουρισμό όσο και για εναλλακτικό τουρισμό».

«Θα πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις»

Όσο για τα προβλήματα που κατέγραψε ο κ. Βασιλειάδης στην παραλία εξήγησε πως «δεν θα μπούμε σε λογική στείρας αντιπολίτευσης, αλλά αυτό που αντικρίσαμε είναι μια εικόνα απογοητευτική και την παραλία παρατημένη στην «μοίρα» της εδώ και πολλά χρόνια. Είναι 2 έτη που η σημερινή δημοτική αρχή μπορεί να υποσχέθηκε πολλά στην προεκλογική περίοδο αλλά η σημερινή εικόνα είναι τραγική. Θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις εκείνες όπου θα αναδείξουν την παραλία του ΙΜΕΡΟΥ ως ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν.  Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Δήμος μας θα εξακολουθήσει να έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων Δήμων τα οποία αναφύονται από την φυσική του ομορφιά, το βασικό όμως είναι οι ειδήμονες της δημοτικής αρχής να δράττονται των ευκαιριών ώστε ο Δήμος μας να έχει τις κατάλληλες συνθήκες (τουριστικές, οικονομικές κτλπ) που του αξίζουν, μέσα απ΄ αυτό. Ο χρυσός της περιοχής μας είναι ο φυσικός του πλούτος η θάλασσα, η γη , τα βουνά μας, ο αέρας που αναπνέουμε και από τον φυσικό μας πλούτο μπορούμε να παράγουμε προϊόντα ανταγωνιστικά. Στην διακομματική επιτροπή της βουλής καταθέσαμε σαν παράταξη στην δημόσια διαβούλευση την πρότασή μας για την παραλιακή ζώνη που αφορά τον Δήμο μας».

Εδώ και 12 μήνες διαρροή

Τέλος σε ό,τι αφορά τον οικισμό Ιμέρου ο επικεφαλής της παράταξης παρέθεσε πως «μετά από συζήτηση με κατοίκους του χωριού, μάς υποδείξανε κάποια σημεία όπου υπάρχει θέμα καταρχήν εντός οδού όπου το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και μάλιστα στην αποχέτευση ομβρίων υδάτων στην μέση του δρόμου δεν υπάρχει το καπάκι και χρήζει άμεσης επέμβασης του δήμου ώστε να αποφύγουμε ατυχήματα. Επίσης στη συνέχεια της ιδίας οδού σύμφωνα με τους κατοίκους υπάρχει εδώ και 12 μήνες διαρροή από την ύδρευση και έχει σχηματιστεί μεγάλη τρύπα στον δρόμο η οποία καλύπτεται από το νερό και μάλιστα προ ημερών είχαμε κάποιο ατύχημα. Μάρτυρες μας οι συνημμένες φωτογραφίες από την περιοχή πρώτα της παραλίας και έπειτα από την συγκεκριμένη οδό».

Κλείνοντας ο κ. Βασιλειάδης διαβεβαίωσε πως «συνεχίζουμε τις επιτόπιες επισκέψεις μας στην παραλιακή ζώνη του Δήμου μας και θα αναδείξουμε τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης για το καλό των δημοτών μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.