Το κινηματογραφικο μενου της εβδομαδας

«Βόλτα στο κενό» και «Ο αρχάριος» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Υπερπλήρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κινηματογραφικό μενού για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis καθώς περιλαμβάνει 9 ταινίες. Μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως αυτή  της «Διάσωσης» με τον Ματ Ντέιμον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, το «Έβερεστ» και το δεύτερο μέρος του «Λαβύρινθού» συνεχίζουν τις προβολές τους για αυτή την εβδομάδα όπως και οι animation ταινίες των πολυαγαπημών «Minios» και «Τα μυαλά που κουβαλάς».
Από τις νέες εισόδους αναμένεται να προσελκύσουν τις προτιμήσεις του κοινού η κινηματογραφική αποτύπωση της ιστορίας του γάλλου ισορροπιστή  Philippe Petit «Μια βόλτα στο κενό», που διέσχισε πάνω σε τεντωμένο σχοινί οχτώ φορές την απόσταση μεταξύ των Δίδυμων Πύργων αλλά και η, ιδιαίτερης αισθητικής,  ταινία «Κανίβαλοι».
Επίσης για τους λάτρεις των χολιγουντιανών κωμωδιών υπάρχει η ταινία ο αρχάριος με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε έναν απολαυστικό ρόλο. 

Αναλυτικά το κινηματογραφικό πρόγραμμα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Κανίβαλοι

Μια ομάδα φοιτητών ακτιβιστών από τη Νέα Υόρκη ταξιδεύουν στον Αμαζόνιο για να οργανώσουν τις προσπάθειες προστασίας μιας ιθαγενούς φυλής, η οποία απειλείται με εξαφάνιση όταν πολύτιμο πετρέλαιο ανακαλύπτεται στην περιοχή τους και μια πολυεθνική βάλει σκοπό να τους εξοντώσει. Όμως, το αεροπλάνο που τους μεταφέρει πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες καταλήγουν όμηροι της φυλής που είχαν σκοπό να σώσουν – και τα μέλη της έχουν ιδιαίτερες ορέξεις…

Βόλτα στο κενό

Νέα Υόρκη, 7 Αυγούστου 1974. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 25 του χρόνια, ο Γάλλος σχοινοβάτης Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) περπάτησε για 45 λεπτά, κάνοντας οκτώ διαδρομές πέρα-δώθε, σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, 411 μέτρα από το έδαφος, χωρίς την άδεια του Δήμου ή οποιασδήποτε αρχής. Δώδεκα άνθρωποι έχουν περπατήσει στο φεγγάρι. Μόνο ένας όμως έχει περπατήσει στο τεράστιο κενό ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους. Αυτή είναι η ιστορία του. Προδοσίες, διαφωνίες, μια ομάδα από όλον τον κόσμο, ένας μέντορας (Ben Kingsley) και ένα θεότρελο σχέδιο.

Ο αρχάριος

Η σκηνοθέτης των επιτυχημένων κωμωδιών «Κάλλιο Αργά Παρά Αργότερα» και «Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες» επιστρέφει με ένα πρωτότυπο twist στην κλασσική ιστορία του intern. O Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται τον Μπεν Ουίτακερ, έναν 70χρονο χήρο συνταξιούχο που αποφασίζει ότι η ζωή μετά την συνταξιοδότηση δεν του ταιριάζει και επανέρχεται στην εργασιακή ενεργό δράση. Πιάνει δουλειά ως ασκούμενος σε μια ιστοσελίδα μόδας, την οποία διευθύνει η νεαρή Τζουλς. Πολύ σύντομα θα γίνει πολύτιμο μέλος της ομάδας, ενώ ο Μπεν αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Τζουλς, την οποία υποστηρίζει για να αντιμετωπίσει τα επαγγελματικά και προσωπικά προβλήματά της.

Η Barbie και οι αδελφές της σε μια απίθανη κουταβοπεριπέτεια

Στη νέα ταινία, η Barbie πρωταγωνιστεί μαζί με τις τρεις αδερφές της, τη Σκίπερ, τη Στέισι και την Τσέλσι που, μαζί με τα αξιολάτρευτα κουτάβια τους, μπλέκονται σε μυστηριώδεις περιπέτειες, επιστρέφοντας στη γενέτειρα πόλη τους. Ψάχνοντας στη σοφίτα της γιαγιάς τους, μεταξύ άλλων αναμνηστικών ενθυμίων, βρίσκουν έναν παλαιό χάρτη, που θεωρούν ότι θα τις οδηγήσει σε έναν από καιρό καλά κρυμμένο θησαυρό, κάπου στην πόλη. Τα τέσσερα κορίτσια μαζί με τα κουτάβια τους ξεκινούν για ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού και καταλήγουν να ανακαλύψουν πως τον πλέον ανεκτίμητο θησαυρό τον έχουν ήδη αποκτήσει και δεν είναι άλλος από τη μεταξύ τους αγάπη και τις στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου που μοιράζονται!  

Η Διάσωση

Βασισμένο στο μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα και με τις σκηνοθετικές οδηγίες του σπουδαίου σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, το «The Martian» έχει ως πρωταγωνιστή τον αστροναύτη Μαρκ Γουάτνι, ο οποίος εγκαταλείπεται στον πλανήτη Άρη.  Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον) θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Αλλά ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός. Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης. Καθώς αυτές οι ιστορίες γενναιότητας εξελίσσονται, ο κόσμος ενώνεται για να υποστηρίξει την προσπάθεια επιστροφής του Γουάτνι. 

Έβερεστ

Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ που, με τις ταινίες του έχει κατακτήσει και το εμπορικό Χόλιγουντ, έρχεται να μας αφηγηθεί κινηματογραφικά ακόμα έναν αγώνα επιβίωσης του ανθρώπου στην αφιλόξενη Φύση. Στην επικά δραματική, αληθινή ιστορία που κινηματογραφείται σε εκπληκτικό 3D δύο ορειβατικές ομάδες, προσπαθώντας να κατακτήσουν την πιο ψηλή βουνοκορφή, το Έβερεστ, παγιδεύονται στα χιόνια. Βασισμένη στα απίστευτα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1996, η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο ορειβατικών αποστολών στο Έβερεστ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια. Επιχειρώντας να κατακτήσουν την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, συναντούν μια θηριώδη καταιγίδα και παγιδεύονται στα χιόνια, με τον χρόνο να μετρά εναντίον τους… 

Minions

Ας απολαύσουμε την ξεκαρδιστική διαδρομή των σκανταλιάρικων, μικροσκοπικών ζιζανίων από την εποχή της δημιουργίας της Γης προς τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '60 σε αναζήτηση νέου, δόλιου αφεντικού, μετά από, μεταξύ άλλων, τον Ναπολέοντα, το Δράκουλα, έναν Αιγύπτιο Φαραώ και τον φονικό δεινόσαυρο T-Rex. Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία, με τα MINIONS να υπηρετούν διάσημους «κακούς», κάνοντας κλασικά, αλλεπάλληλες γκάφες, ώσπου θα βρουν το μάστορά τους στο πρόσωπο της σατανικής Σκάρλετ. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να βρεθεί ο Γκρου στο δρόμο τους.

Ο Λαβύρινθος: Πύρινες δοκιμασίες

Στο νέο κεφάλαιο της επικής ιστορίας του «Λαβυρίνθου», ο Τόμας (Ντίλαν Ο’Μπράιεν) και οι σύντροφοί του αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη τους πρόκληση μέχρι τώρα: να ψάξουν για στοιχεία σχετικά με την μυστηριώδη και παντοδύναμη οργάνωση γνωστή ως Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής (WCKD). Το ταξίδι τους τούς φέρνει στη Πύρινη Γη, ένα ερημικό τοπίο γεμάτο με αφάνταστα εμπόδια. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αντιστασιακούς πολεμιστές, τα μέλη της ομάδας τα βάζουν με τις κατά πολύ ανώτερες δυνάμεις του WCKD και αποκαλύπτουν τα σοκαριστικά της σχέδια για αυτούς.

Τα μυαλά που κουβαλάς

Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα ζουν στο Κέντρο Ελέγχου μέσα στο μυαλό της, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, στο Κέντρο Ελέγχου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.