Σεμιναριο μουσικης θεωριας και πραξης

Από τον τ. Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Γιάννη Ιωαννίδη - Την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει σεμινάριο μουσικής θεωρίας και πράξης με τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοπαιδαγωγό και τέως Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Γιάννη Ιωαννίδη στην Αλεξανδρούπολη.
 
Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 8 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121) την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, πρωί και απόγευμα, καθώς και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, το απόγευμα.
 
Στους συμμετέχοντες, οι οποίοι μπορεί να είναι σπουδαστές οργάνων, μονωδίας και ανωτέρων θεωρητικών μαθημάτων, θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση συμμετοχής. 

H μουσική πορεία του Γιάννη Ιωαννίδη

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και ακολούθως σύνθεση, τσέμπαλο, εκκλησιαστικό όργανο και διεύθυνση ορχήστρας στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης.
 
Διετέλεσε μουσικός διευθυντής στο Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αθήνα, οργανίστας στη Γερμανική Εκκλησία της Αθήνας, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα και του Ωδείου Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη, Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Διευθυντής της Χορωδίας Αθηνών, μουσικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού, καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, μέλος του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για τις «Παγκόσμιες Μουσικές Ημέρες του 1979» κ.ά.
 
Το 1984 ίδρυσε την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το 1994 τη Μουσική Εταιρεία Αθηνών.
 
Στη μουσικοπαιδαγωγική του δραστηριότητα συμπεριλαμβάνεται και η συγγραφή πολλών εκπαιδευτικών θεωρητικών κειμένων και δοκιμίων για τη Μουσική Τέχνη.

Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 25510-28757 από τις 3.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.