Τα παραμυθια του Κοσμου στη Χριστουγεννιατικη Κομοτηνη

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της πόλης θα ζήσουνε από κοντά στιγμές από τις ιστορίες που αγάπησαν και μαζί με αυτές μεγάλωσαν.

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ επέλεξαν να μεταμορφώσουν την περίοδο των Χριστουγέννωντο Πάρκο της πόλης σε ένα ατέλειωτο παραμύθι.

Αυτά τα Χριστούγεννα μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Κομοτηνής θα ζήσουν από 9 Δεκεμβρίου μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2023, στο κατάλληλα διαμορφωμένο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, χριστουγεννιάτικες περιπέτειες, βγαλμένες από τις σελίδες των πιο αγαπημένων βιβλίων και των σπουδαιότερων συγγραφέων.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, η Χάιντι, ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, ο Εγωιστής Γίγαντας, Ο Μόγλη και ο Σκρούτζγίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων και συνυπάρχουν με τους σκανδαλιάρηδες βοηθούς του Άη Βασίλη, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό στο πάρκο της πόλης.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της πόλης θα ζήσουνε από κοντά στιγμές από τις ιστορίες που αγάπησαν και μαζί με αυτές μεγάλωσαν.

Γενικότερα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον ονειρεμένο  κόσμο παραμυθιών και να γνωρίσουν τους απίθανους ήρωες – χαρακτήρες μέσα από μια συγκεκριμένη διαδρομή. Κάθε παραμύθι θα παρουσιάζεται μέσα από μια απόλυτα χαρακτηριστική αναπαράσταση με τρισδιάστατα εκθέματα και υπερμεγέθεις κατασκευές, που θα παραπέμπουν στην εξέλιξη κάθε διαφορετικής ιστορίας.

Η μεγάλη ομάδα «ξεναγών», με πολύ ταλέντο και κέφι, καθημερινά θα υποδέχεται το κοινό και θα «ζωντανεύει» τους ήρωες του παραμυθένιου κόσμου .

Στο πάρκο παρουσιάζονται τα παρακάτω παραμύθια: 

Σκρουτζ – Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία – Κάρολος Ντίκενς, Αγγλία

Χάνσελ και Γκρέτελ – Αδελφοί Γκριμ, Γερμανία

Ο Εγωιστής Γίγαντας –Όσκαρ Γουάιλντ, Ιρλανδία

Παπουτσωμένος Γάτος – Σαρλ Περώ, Γαλλία

Μικρός Πρίγκιπας (κεντρική πύλη) – Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, Γαλλία

Χάιντι, το κορίτσι των Άλπεων – Γιοχάνα Λουίζε Σπύρι, Ελβετία

Μόγλη, Το βιβλίο της Ζούγκλας – Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Μεγάλη Βρετανία

1000 και 1 νύχτες

Ραντεβού για επισκέψεις σχολείων ή συλλόγων ή οργανωμένων επισκέψεων

Τα σχολεία, οι σύλλογοι ή άλλοι φορείς, που θέλουν να πραγματοποιήσουν οργανωμένη ξενάγηση στον χώρο, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη ΔΚΕΠΠΑΚ, στο τηλέφωνο 2531031022 (8.30 π.μ. έως 2 μ.μ.) από Δευτέρα έως Παρασκευή ή στο [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.