Ανοιξε η ετησια ομαδικη εκθεση του Συλλογου Αθηνιων

Θα φιλοξενείται στο χώρο της Δημοτικής Παπαδριελλείου Πινακοθήκης – Μέγαρο Στάλιου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου

Τα νέα έργα των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης Αθηνίων παρουσιάζονται στην 27η ετήσια ομαδική έκθεση του, στο χώρο της Δημοτικής Παπαδριελλείου Πινακοθήκης – Μέγαρο Στάλιου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2024, έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου, παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνης κ. Παντελεήμονα και πολλών μελών και φίλων του Συλλόγου, τους μουσικούς Θεοφάνη Κέκκερη, Μάγδα Φυτιλά και Λεύκη Σαραντινού καθώς και της Παιδικής Χορωδίας του «Ωδείου Κόψας» την οποία συνόδευσε στο πιάνο ο Σάκης Βαριεμτζίδης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται μέσα σε ένα περιβάλλον και μια σκληρή επικαιρότητα για τους πολίτες, με δύο πολέμους στη γειτονιά μας, και μια όχι τόσο καλή καθημερινότητα, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης.

Αυτά έχουν απόλυτη σχέση με την καλλιτεχνική δημιουργία, τόνισε, μιας και όπως έλεγε ο σκηνοθέτης Αντρέι Ταρκόφσκι, οι καλλιτέχνες υπάρχουν γιατί ο κόσμος δεν είναι τέλειος, και αν υπήρχε αρμονία και ευτυχία στον κόσμο οι καλλιτέχνες θα ήταν περιττοί.

«Να γιατί υπάρχουμε, και γιατί προσπαθούμε να προοδεύσουμε, είναι ένα είδους αποκούμπι για τον κόσμο. Δεν θέλουμε να πούμε ότι θα λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου, αλλά από το μετερίζι μας θα προσπαθήσουμε να συνδράμουμε ώστε οι πολίτες να μπορούν να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους καλύτερα, μέσα από τα εικαστικά και τον πολιτισμό γενικότερα» » σημείωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.