Ετσι κανουμε κι εμεις

Η πριγκίπισσα της Σουηδίας μαζεύει τα κακά του σκύλου της από τον δρόμο….
 
Εδώ η κάθε κυρά Κατίνα που έχει σκύλο τα αφήνει για λίπασμα στα πλακάκια των πεζοδρομίων και σε κάθε πρασιά…..
 
Η ζωοφιλία με μια άλλη ματιά…. 

ΠΑΣΟΚ…Ποιο ΠΑΣΟΚ;

Καταπιάστηκα να γράψω δυο γραμμές για το ΠΑΣΟΚ. Τι να πεις και τι να γράψεις για τον άλλοτε κραταιό γίγαντα που τώρα σέρνεται στις βαθιές λακκούβες που άνοιγε για τους αντιπάλους του, αλλά και για τους μη αρεστούς συντρόφους του. Τι να πεις για όλους τους περιθωριακούς που βρήκαν ανοιχτά και μπήκαν για ένα και μόνο σκοπό. Να βολευτούν αυτοί και όλο τους το σόι. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που βολεύανε και τις μετρέσες τους.
 
Ξέρω πολλά ονόματα και άμα έχει κανείς αμφιβολία να του τα πω!!! Και να καταπιαστώ να μιλήσω για το τοπικό ΠΑΣΟΚ; Τι να πω; Θα πρέπει να κατεβάσω γενεές δεκατέσσερις. Βέβαια το αποτέλεσμα το ξέρουν και τους το έδειξαν με την ψήφο τους οι Ροδοπίτες. Ποτέ δεν πιστέψανε ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται». Και δεν το πιστέψανε γιατί πάντα τους έδινε μια ευκαιρία ο λαός μπας και βάλουν μυαλό!!! Αλλά οι καλά γαντζωμένοι στα δίχτυα της εξουσίας, της αλαζονείας και του αυταρχισμού, φαντάστηκαν ότι θα μείνουν επ’ άπειρον. Αμ δε… Μείνανε οι τρεις και ο κούκος να κλαίνε τη μοίρα τους. Και να φανταστεί κάνεις ότι διαχρονικά και επί δεκαετίες στη Ροδόπη τα στελέχη του «σχεδόν όλα» είχαν θέσεις, μια και δυο και τρεις πολλές φορές!!! Και τι δεν είχε ο νομός μας ; Υπουργό; Βουλευτάδες; Περιφερειάρχη; Δημάρχους; κλπ κλπ. Πού να τους μετρήσεις;;;
 
Όπου και όταν γινόταν η Ελλάδα γαλάζια, η Ροδόπη σταθερά και αμετακίνητα πράσινη. ΠΑΣΟΚ. Ε…και; Και δυστυχώς μέσα σε τρία χρόνια ήρθαν τα πάνω κάτω και δεν καταφέρνει ούτε συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο να κάνει. Πολλά από τα «τσανάκια» που γλύφαν όλα αυτά τα χρόνια, πρώτοι από όλους πηδήξανε από το τρένο για να αλλάξουν στρατόπεδο και να παραμείνουν στην εξουσία, επειδή όμως είναι δαχτυλοδειχτούμενοι όλοι τους κάνουν πέρα.
 
Σήμερα είδα ένα παρτάλι από μακριά που κάποτε κυριαρχούσε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, και που αυτός είχε το ΠΑΣΟΚ για Κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλένει τις βρομιές του και τις ανομίες του και για μια ακόμα φορά έφτυσα στον κόρφο μου!!! Και σκεφτικά αυτό λένε οι Σαρακατσαναίοι… «Κοντά στον Γιάννη σιχάθηκα και τον άι-Γιάννη». 

Το μπάσκετ στην Ελλάδα

Δυο φίλοι συζητούν και ο ένας ρωτάει τον άλλον.
 
-Ρε φίλε ξέρεις γιατί εμείς οι έλληνες είμαστε τόσο καλοί στο μπάσκετ;
-Γιατί από την ημέρα που γεννιόμαστε παλεύουμε να γεμίσουμε ένα τρύπιο καλάθι!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.