Με πλαστικες βαρκες μεσω του Εβρου μεταφεραν 15 ατομα δυο Αφγανοι διακινητες

Άλλοι 50 ανέμεναν επί τουρκικού εδάφους

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 20 και 19 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε δεκαεννέα άτομα. Δεκαέξι από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις υπήκοοι Πακιστάν.
 
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκαεννέα μετανάστες.
 
Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 50 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
 
Κατασχέθηκε μια πλαστική βάρκα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Απίστευτη ιστορία στην Καβάλα

58χρoνος έγινε εγγυητής σε δάνειο 66χρονου και μετά έβαλε δύο άνδρες να εκβιάσουν τον δανειολήπτη

 

Μία απίστευτη ιστορία φαίνεται πως εξελίχθηκε στην Καβάλα όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις άνδρες, ενώ αναζητούν έναν ακόμα καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα 58χρονος εγγυητής σε δάνειο 68χρονου στην Καβάλα φέρεται να έβαλε δύο άνδρες να εκβιάσουν τον 68χρονο ώστε να καταβάλει στους δύο εκβιαστές για λογαριασμό του 58χρονου το ποσό των 25.000 ευρώ.
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία:
Συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα, στην Καβάλα και στο Μακρυχώρι Καβάλας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης και του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 44 και 58 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε εκβίαση 66χρονου. Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν 39χρονο, ο οποίος κατηγορείται επίσης για εκβίαση.
 
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του 66χρονου, σύμφωνα με την οποία, το βράδυ της 22-5-2015, οι δύο 39χρονοι μετέβησαν στην οικία του, όπου τον απείλησαν και απαίτησαν εκβιαστικά από αυτόν, να τους παραδώσει, για λογαριασμό του 58χρονου, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, για την εξόφληση δανείου που είχε λάβει ο 66χρονος από τραπεζικό ίδρυμα, ύψους 10.000 ευρώ, στο οποίο εγγυητής ήταν ο 58χρονος. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ηλικίας 39 και 44 ετών, οι οποίοι εμφανίσθηκαν, την Τρίτη το απόγευμα, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο σπίτι του 66χρονου και παρέλαβαν από αυτόν, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή επί του συνολικού χρηματικού ποσού που απαιτούσαν εκβιαστικά. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίσθηκε και συνελήφθη το ίδιο απόγευμα στην Καβάλα και ο 58χρονος.
Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι ο 39χρονος συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, καθώς επίσης ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης. 

66χρονο που κατηγορούνταν για απάτη συνέλαβαν αστυνομικοί στην Κομοτηνή

Συνελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 66χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, για απάτη κακουργηματικού χαρακτήρα.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως. 

Αρχαία και σπόρους κάνναβης ανακάλυψαν αστυνομικοί

Στο σπίτι 34χρονου στην Καβάλα
 
Συνελήφθη την Τετάρτη το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 34χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και περί ναρκωτικών.
 Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 34χρονου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:
 
• 4 αρχαία χάλκινα νομίσματα ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής, • 47 φυσίγγια κρότου, • σπόρους κάνναβης
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης Καβάλας. 

Στα «χέρια» της αστυνομίας 32χρονος κουκουλοφόρος

Έκλεψε την τσάντα ταχυδρόμου πριν δύο μήνες στα Κιμμέρια Ξάνθης
 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, αρπαγή τσάντας 47χρονης ταχυδρόμου, που διαπράχθηκε, την 1-4-2015 το μεσημέρι, στα Κιμμέρια Ξάνθης.
 
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου, για κλοπή. Ειδικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 32χρονος μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, το μεσημέρι της 1-4-2015, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κράνος και κουκούλα full-face), προσέγγισαν την 47χρονη και αφαίρεσαν από την κατοχή της μία τσάντα, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε η παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία, όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί κλοπή τον Οκτώβριο του 2014 και ακολούθως αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
 
Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης για την ταυτοποίηση του συνεργού. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.