Μαθητες του 2ου Δημοτικου Κομοτηνης εφτιαξαν τον δικο τους αυλο του Πανα με αναλωσιμα υλικα

Ξεκίνησε να φέρνει καρπούς η εκπαιδευτική πλατφόρμα της «Μυθοτοπίας» που δημιουργήθηκε από το ΤΕΦ ΔΠΘ

Καρπούς έχει αρχίσει να αποδίδει η λειτουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας της «Μυθοτοπίας», με μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής να μαθαίνουν για τους μύθους, αλλά και τα μουσικά όργανα της αρχαιότητας, φτιάχνοντας και τουςδικούς τους αυλούς.

Η πλατφόρμα εκπαιδευτικών σεναρίων της «Μυθοτοπίας» αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος με τίτλο: «Μυθολογικές Διαδρομές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» που εκπόνησε το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ μαζί με το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ. Σε αυτό περιλαμβάνεται ποικιλία διδακτικών σεναρίων, που βασίζονται στους μύθους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι παρουσιάζονται αναλυτικά στη Μυθοτοπία, για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια).

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η συνεργασία του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, με τη Διεύθυνση και τους/τις Διδάσκοντες/ουσες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής με τους μαθητές υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Ευαγγελίας Γιαντζήχρησιμοποιώντας το υλικό της εκπαιδευτικής πλατφόρμας της «Μυθοτοπίας»https://edu.mythotopia.eu/ , εξερεύνησαν τη δύναμη της μουσικής μέσα από αρχαίους ελληνικούς μύθους και έφτιαξαν τον δικό τους αυλό του Πάνα με αναλώσιμα υλικά.

Ανακάλυψαν επίσης τους ρόλους των δύο βασικών αρχαίων οργάνων της αρχαίας Ελλάδας, της λύρας και του αυλού. Η λύρα του Απόλλωνα αντιπροσώπευε το φως και παιζόταν στις “ευγενείς” επίσημες τελετές (π.χ ολυμπιακοί αγώνες), ενώ οι αυλοί ήταν περισσότερο συνδεδεμένοι με τον Θεό Πάνα και τις διονυσιακές γιορτές.

Οι μύθοι που γνώρισαν ήταν: Ερμής και Απόλλων, Ορφέας και Ευρυδίκη, Πάνας και Σύριγγα, Αρίων και δελφίνι και η μουσική μάχη του Μαρσύα με τον Απόλλωνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.