Μεγαλο το ενδιαφερον για τον Συλλογο Αποφοιτων του ΔΠΘ

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το καταστατικό του στο Πρωτοδικείο

Σχεδόν 70 απόφοιτοι, πολλοί περισσότεροι από ότι απαιτούνταν, προσήλθαν για να υπογράψουν το ιδρυτικό καταστατικό του

Στην τελική ευθεία για την ίδρυση του βρίσκεται ο Σύλλογος αποφοίτων του ΔΠΘ, με το καταστατικό του να κατατίθεται στο πρωτοδικείο τις επόμενες μέρες.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Σύλλογος ιδρύεται μετά από ενέργειες της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΔΠΘ, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει εργαλείο διασύνδεσης, τόσο των αποφοίτων του ΔΠΘ με το Πανεπιστήμιο, αλλά και εφαλτήριο για να έρθουν και οι ίδιοι πιο κοντά μεταξύ τους.

Το ενδιαφέρον φαίνεται να είναι ήδη μεγάλο. Να θυμίσουμε ότι προ μερικών μηνών, η Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, Καθηγήτρια κ. Ζωή Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, ενόψει της ολοκλήρωσης των ενεργειών για την ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων του ΔΠΘ, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους απόφοιτους Τμημάτων του ΔΠΘ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης του συλλόγου, να προσέλθουν στο Γραφείο της ΜΟΔΙΠ στο κτίριο της Πρυτανείας για να υπογράψουν τις ιδρυτικές πράξεις ως μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων του ΔΠΘ.

Όπως ανέφερε η κ. Γαβριηλίδου, ενώ ο ελάχιστος αριθμός αποφοίτων που ήθελαν ήταν 21, για να υπογράψουν με τη φυσική τους παρουσία το ιδρυτικό καταστατικό του Συλλόγου, τελικά το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, και 60 με 70 απόφοιτοι πέρασαν από την Πρυτανεία,  κάτι που δείχνει πως ήδη υπάρχει θέληση από τους αποφοίτους να συνδεθούν με αυτό τον τρόπο με το πανεπιστήμιο.

Βέβαια μετά την ίδρυση του Συλλόγου, θα γίνει εκ νέου πρόσκληση για όσους επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτόν, ώστε η συμμετοχή να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.

Φιλοδοξία του πανεπιστημίου είναι πως μέσα από αυτό το σύλλογο θα ενισχυθεί η διασύνδεση των αποφοίτων, θα μπορούν να συγκεντρωθούν στοιχεία για αυτούς που θα βοηθήσουν στη βελτίωση και του ΔΠΘ.

Τις τάξεις βέβαια του συλλόγου αναμένεται να πυκνώσουν και οι μελλοντικοί απόφοιτοι, στους οποίους θα δίνεται η δυνατότητα μαζί με τα δικαιολογητικά της ορκωμοσίας να κάνουν την εγγραφή στον Σύλλογο άμεσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.