Στο πλευρο του ΤΕΦ το Τμημα Φιλολογιας του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των τμημάτων της ΣΚΑΣ

Τη στήριξη του στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ εκφράζει το Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Τμημάτων Ελληνικής Φιλολογίας, Ιστορίας και Εθνολογίας και Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σε σχετική ψήφισμα που εξέδωσε τονίζει πως «μια τέτοια συγχώνευση δεν επιτρέπει αισθήματα αισιοδοξίας για το μέλλον των φιλολογικών σπουδών στο εν λόγω Πανεπιστήμιο» εξηγώντας πως «δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα ονομάζεται το νέο τμήμα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο φοιτητής και η φοιτήτρια που θα σπουδάσουν ταυτοχρόνως όλα τα προαναφερθέντα αντικείμενα δεν θα γίνουν ούτε φιλόλογοι ούτε εθνολόγοι ούτε ιστορικοί ούτε εξειδικευμένοι γνώστες του πολιτισμού των Παρευξεινίων περιοχών. Πιθανώς θα είναι κάτι από όλα αυτά, αλλά και τίποτε από τα παραπάνω».

Ταυτόχρονα σημειώνει πως «η απόφαση για τη συγχώνευση φαίνεται πως ελήφθη μονομερώς από το νεοσύστατο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, χωρίς να ερωτηθεί το Τμήμα Φιλολογίας, το οποίο διαθέτει πολλαπλάσιο αριθμό φοιτητών σε σχέση με τα άλλα δύο Τμήματα, συγκροτημένο πρόγραμμα σπουδών και ευδόκιμη παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Κλείνοντας το Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και καλεί το Συμβούλιο του Ιδρύματος του αδελφού Πανεπιστημίου να αναθεωρήσει τη στάση του. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.