Εικονες ντροπης στις φοιτητικες εστιες της Κομοτηνης

Καταγγελία ΣΟΦΕΚ για τις συνθήκες διαβίωσης

Για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών που στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ). Η καταγγελία του Συλλόγου συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
 

«Χρόνια τώρα οι συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής θυμίζουν παρατημένες γειτονιές» αναφέρει η ΣΟΦΕΚ στην καταγγελία της για να υπογραμμίσει πως «η αξιοπρεπής στέγαση αντιμετωπίζεται, ως δευτερεύουσας σημασίας από τις πρυτανικές αρχές, ανεξάρτητα από το αν έχουμε απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στο ίδρυμα, το οποίο διαχειρίζεται τις εστίες (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ζητώντας παροχή αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης, σίτισης, μεταφορών και σπουδών γενικότερα».
 

Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν οι οικότροφοι φοιτητές επισημαίνουν πως «η καθημερινότητα στις εστίες Κομοτηνής, αποτελείται από, μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους. Η δυσωδία είναι πιστός συνοδός μας, καθώς μυρωδιές όπως μούχλα, υγρασία, δρόμους που, είτε είναι πλημμυρισμένοι από την βροχή, είτε από σκουπίδια κυριαρχούν στους χώρους που ζούμε».
 

«Επιπλέον» συμπληρώνουν «έλλειψη ζεστού νερού για κάποια διαστήματα, ελλιπής θέρμανση, σοβάδες που πέφτουν και φυσικά η ύπαρξη ποντικιών στην λέσχη σίτισης είναι ένα θέμα που αξίζει να αναφερθεί».
 
Στα παραπάνω, σύμφωνα με τους οικότροφους φοιτητές, από την περσινή χρονιά προστέθηκαν και ζητήματα σχετικά με τη λέσχη σίτισης. Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν «το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακροσκελές σίριαλ, ήταν η είσοδος του ΕΦΕΤ και η παρατήρηση της επί χρόνια προβληματικής στέγης που στάζει κάθε φορά που βρέχει».
 

«Οι σταγόνες της βροχής» διευκρινίζουν, «εκτός του γεγονότος ότι έπεφταν μέσα στο χώρο όπου παρασκευάζεται και καταναλώνεται το φαγητό, οριακά ερχόταν σε επαφή με πίνακες ηλεκτρισμού, πρίζες και φώτα θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στα μαγειρεία, αλλά και τους φοιτητές. Έτσι, έγινε το αυτονόητο μετά από χρόνια, που ενώ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναγνώριζε και δεσμευόταν για την επίλυση του, ουδέποτε έλαβε δράση. Η λέσχη κρίθηκε ακατάλληλη για παρασκευή γευμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρία να περάσει τη σίτιση μας στις συνθήκες του catering, ενώ προφανώς οι αρμόδιοι συνεχίζουν την σιγή ιχθύος, θέτοντας σε διακύβευση τη λειτουργία της».
 

«Προχωράμε στην παραπάνω καταγγελία απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας» τονίζουν οι φοιτητές κλείνοντας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.