Διπλη κινητοποιηση για σιτιση και συγχωνευσεις τμηματων στην Παλια Νομικη

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία σήμερα από τον Φοιτητικό Σύλλογο Ελληνικής Φιλολογίας για την κατάργηση του Τμήματος

Αντιδράσεις και για το θέμα της επιβολής κάρτας σίτισης στην Λέσχη των φοιτητών

Διπλή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου στο χώρο της Λέσχης στην Παλιά Νομική, από τον Φοιτητικό Σύλλογο Ελληνικής Φιλολογίας και φοιτητικά σχήματα.

Ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν αφενός να δείξουν οι φοιτητές του Συλλόγου Ελληνικής Φιλολογίας την αντίθεσή τους στην συγχώνευση του τμήματος τους με τα άλλα δύο της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, αφετέρου να υπάρξει αντίδραση στην ανακοίνωση για την χρήση κάρτας σίτισης στη Λέσχη.

Αβεβαιότητα φέρνει η συγχώνευση

Όσο αφορά το θέμα της συγχώνευσης, τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ελληνικής Φιλολογίας πραγματοποίησαν την κινητοποίηση μετά από απόφαση του Συλλόγου, με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στην συγχώνευση των Τμημάτων, και την μετατροπή του σε κατεύθυνση, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το τι θα συμβεί στα επαγγελματικά τους δικαιώματα, το πρόγραμμα σπουδών, και την χρηματοδότηση που θα δέχεται το Τμήμα.

Για αυτό και ζητούν μεταξύ άλλων να σταματήσει κάθε σκέψη για κλείσιμο/ συγχώνευση Παρευξείνιων, Ιστορικού, Φιλολογικού σε ένα τμήμα, να καταργηθεί η ΕΒΕ, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το πανεπιστήμιο για κάλυψη των κενών σε καθηγητές.

Αιτήματα για την φοιτητική μέριμνα

Παράλληλα εκφράστηκε και η αντίθεση στην επιβολή καρτών σίτισης, για τις οποίες εκδόθηκε ανακοίνωση πρόσφατα, και θα είναι απαραίτητες από την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Μαζί με άλλους φοιτητές και συλλογικότητες, ζήτησαν αναβαθμισμένες φοιτητικές εστίες, δωρεάν μεταφορά από και προς την πανεπιστημιούπολη για όλους τους φοιτητές, πρόσληψη φυλάκων στους χώρους του πανεπιστημίου και τις εστίες και φωτισμό, φοιτητική άδεια για τους εργαζόμενους φοιτητές σε περιόδους εξεταστικής, να ανοίξει άμεσα το κυλικείο στις εστίες και γενικότερα μέτρα για την φοιτητική μέριμνα.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα το μεσημέρι στην Πρυτανεία, με τον Σύλλογο Φοιτητών Ελληνικής Φιλολογίας να προχωρά σε κατάληψη της σχολής προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Πρυτανεία, συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών, ενημέρωση στα Τμήματα Παρευξείνιων και Ιστορικού και παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 12:00 στην κεντρική Πλατεία, ενώ θα σταλεί και επιστολή για το θέμα της συγχώνευσης στο Δήμαρχο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.