Ορκωμοσια για 70 αποφοιτους του Τμηματος Κοινωνικης Πολιτικης

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής απονεμήθηκαν τα πτυχία στους αποφοίτους

Το πτυχίο τους παρέλαβαν 70 απόφοιτοι του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, πολλοί από τους οποίους ήταν από τους εισακτέους στο τότε νεοσύστατο τμήμα το 2019, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στο κατάμεστο από συγγενείς και φίλους των πτυχιούχων Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής.

Τον όρκο ανέγνωσε ο πρωτεύσας κ. Νικόλαος Κακουλίδης, παρουσία της Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, Καθηγήτριας Σεβαστής Χατζηφωτίου, του Προέδρου του Τμήματος, Καθηγητή Αλέξη Ιωαννίδη, του Αναπληρωτή Προέδρου, Αν. Καθηγητή Νικόλαου Κουλούρη και των καθηγητών του Τμήματος, που απένειμαν τα πτυχία στους απόφοιτους.

Ανταμείβονται οι κόποι χρόνων

Στον χαιρετισμό της η κ. Χατζηφωτίου σημείωσε ότι τη μέρα αυτή ανταμείβονται οι κόποι χρόνων, και αρχίζουν να καταστρώνονται όνειρα για το μέλλον, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που έλαβαν από «ένα ισχυρό τμήμα, ενός ισχυρού Πανεπιστημίου», κάτι που θα αποτελεί πάντα μια προστιθέμενη αξία στην επαγγελματική και ακαδημαϊκή τους ζωή.

Η κ. Χατζηφωτίου επεσήμανε πως είναι μια αρχή μιας νέας πορεία, που πρέπει να την χαρακτηρίζει η συνεχής προσπάθεια, ζητώντας από τους αποφοίτους να συνεχίσουν με ζήλο την προσπάθειά τους, και να είναι βέβαιοι ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην επιτυχία τους.

Ξεχώρισαν οι φοιτητές για το ήθος και τα χαρακτηριστικά τους

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Αλέξης Ιωαννίδης, αφού συνεχάρη τους απόφοιτους, τόνισε πως το έτος τους διακρίθηκε από το ήθος, και τα καλά χαρακτηριστικά τους, και όσο τους γνώριζαν περισσότερο ένιωθαν τυχεροί που τους είχαν φοιτήτριες και φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια.

Η Κοινωνική Πολιτική, τόνισε, είναι όλο και πιο αναγκαία, σε μια κοινωνία που συνεχώς αυξάνει τις ανισότητες. Παράλληλα επισήμανε πως οι φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής, μπορεί να είναι ακόμα πολλοί, ωστόσο απουσιάζουν οι επιστήμονες Κοινωνικής Πολιτικής, κάτι που θα πρέπει σιγά σιγά να αλλάξει.

Όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννίδης προς αυτή την κατεύθυνση κάνει προσπάθεια το Τμήμα, για να εξασφαλίσει επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους του, και να καλύπτουν κατά προτεραιότητα θέσεις διοίκησης και ευθύνης στους Δημόσιους Οργανισμούς που ασχολούνται με την κοινωνική πολιτική, και ρόλο σε αυτό παίζει ο Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής, που μαζί με τα άλλα τμήματα θα παλέψουν για αυτό.

Από την πλευρά του ο κ. Κουλούρης τόνισε πως η παρουσία των φοιτητών δίνει νόημα στις προσπάθειες, ζητώντας τους ως επιστήμονες, πολίτες και μέλη της κοινωνίας να μην υπηρετήσουν ποτέ καταστάσεις, συνθήκες και πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Πέτυχε η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2019

Τις ομιλίες έκλεισε η πρώην, και πρώτη, Πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Πεμπετζόγλου, που έκανε μια ανασκόπηση στην κοινή προσπάθεια καθηγητών και μαθητών του Τμήματος που μόλις είχε συσταθεί το 2019,  με τους πρώτους εισακτέους να παίρνουν το πτυχίο τους την Πέμπτη.

Και οι δύο πλευρές ανέλαβαν ένα ρίσκο, από την πλευρά τους τη δημιουργία του Τμήματος, του μοναδικού στη Β. Ελλάδα, με λίγα μέλη ΔΕΠ αλλά πολύ κέφι και φιλότιμο για να προσφέρει υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακό πεδίο, που απαξιώνεται γιατί θεωρείται ότι δεν αποφέρει κέρδη.

Από την πλευρά τους ανέλαβαν ρίσκο γιατί φοιτούσαν σε ένα ακριτικό μέρος, σε ένα νεότευκτο Τμήμα χωρίς συγκεκριμένα εξασφαλισμένα δικαιώματα, και ελπίζει πως πλέον κατανοούν την έννοια, το περιεχόμενο, την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της κοινωνικής πολιτικής, για την επιδίωξη της κοινωνικής δικαιοσύνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.