Θερινη ορκωμοσια για τη Νομικη Κομοτηνης (+Gallery)

92 απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους σε πανηγυρικό κλίμα

Σε εορταστικό και καλοκαιρινό κλίμα, τόσο ενδυματολογικά όσο και σε διάθεση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου η διπλή ορκωμοσία της Νομικής Σχολής Κομοτηνής.
 
Συνολικά 92 απόφοιτοι, που χωρίστηκαν στα δύο για τις ορκωμοσίες, αποχαιρέτησαν την Νομική Κομοτηνής με συγκίνηση αλλά και χαρά, παρουσία συγγενών και φίλων.
 

Τους όρκους ανέγνωσαν η Βασιλική Βερικάκη στην πρώτη και ο Ηλίας Παππάς στη δεύτερη ορκωμοσία, ενώ στη συνέχεια οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους από τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Χρήστο Μαστροκώστα.
 

Ο κ. Μαστροκώστας συνεχάρη τους αποφοίτους, για την αποφασιστικότητά τους, έχοντας ακολουθήσει τις νομικές σπουδές, υπερνικώντας τις δυσκολίες και τις αμφιβολίες και την επίμονη εργασία τους.
 
Η νομική άλλωστε είναι μια επίπονη επιστήμη, η οποία αποσκοπεί στην επικράτηση της ιδέας της δικαιοσύνης στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων και τις σχέσεις τους με την πολιτεία, έχοντας στα χέρια τους ένα ισχυρό όπλο που επηρεάζει το βίο και τη δράση των ανθρώπων, τη γνώση του νόμου.
 

Για να αποδώσει όμως κάποιος δικαιοσύνη, θα πρέπει να αποδώσει κάποιος τη ζωή όπως αυτή εξελίσσεται συνεχώς, και κυρίως να βιώνει τη δικαιοσύνη ως αξία του εσωτερικού του κόσμου, ώστε αυτό το όπλο να μην χρησιμοποιείται με τρόπο που η ατομική δικαιοσύνη του καθενός από τους αποφοίτους αποκλείει.
 
Η Νομική επιστήμη, σημείωσε, έχει το μέγα πλεονέκτημα να προσφέρει πολλές επαγγελματικές διεξόδους, για αυτό και τους ζήτησε να πιστέψουν στη δύναμή τους και να διανύσουν την επαγγελματική τους ζωή με ελπίδα για τις προοπτικές και τα σχέδιά τους, και χαρά για αυτό που ζουν.
 

Αφού  ευχαρίστησε και το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό για την στήριξη που προσέφεραν στους αποφοίτους όλα αυτά τα χρόνια, ο Κοσμήτορας ευχήθηκε σε όλους καλή πορεία στη ζωή τους, που θα ανταποδώσει στους γονείς τους την αγάπη που τους έδωσαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.