Κομοτηνη: Επτα χωρες εδωσαν τον ρυθμο σε μια μουσικοχορευτικη βραδια (+Gallery)

100 διαγωνιζόμενοι στο «1st World Festival»

Μία βραδιά με πολύ χορό και μουσικές από 7 χώρες φιλοξενήθηκε απόψε στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Ρεξ) και όχι στο Θερινό Θέατρο Κομοτηνής, λόγω της κακοκαιρίας.100 διαγωνιζόμενοι, κατά κύριο λόγο νέα παιδιά, ανερχόμενοι καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα έδωσαν τον ρυθμό  στο «1st World Music Festival» στην Κομοτηνή.


 

Ο λόγος για ένα μουσικοχορευτικό και διαγωνιστικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας, έχοντας συγκεντρώσει συμμετοχές  από την Αρμενία, την Αυστραλία, την Βουλγαρία, το Μαρόκο, την Ρωσία, την Σλοβακία και την Ελλάδα. Ανάμεσά στις συμμετοχές δεν έλειψε και μία «νότα» Κομοτηνής, με τον Μορφωτικό Σύλλογο Αρμενίων Κομοτηνής να παρουσιάζει τόσο την χορωδία όσο και το χορευτικό του τμήμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με όλους τους συμμετέχοντες αλλά και το κοινό να τραγουδούν τους εθνικούς ύμνους της κάθε χώρας. Στην συνέχεια η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού πήρε τον λόγο για να καλωσορίσει τον κόσμο και να μοιράσει αναμηνηστικές πλακέτες στος φιλοξενούμενούς μας.

 

Νατάσα Λιβεριάδου
«Η ιδέα άρχισε να οργανώνεται ήδη από τον Ιανουάριο με προσκλήσεις να αποστέλλονται σε μουσικοχορευτικές ομάδες πολλών χωρών»

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε «δειλά» και έχει σκοπό να συνεχιστεί – όπως δήλωσε η πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου – ενώ πρόκειται να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία. Πολυπληθείς αποστολές που ανέφερε ενδεικτικά, όπως η ομάδα από το Μαρόκο που συμμετείχε με 30 άτομα, και αυτή της Σλοβακίας διέμειναν τρεις ημέρες στην πόλη μας, άρα κατανάλωσαν εντός αυτής.

Η ιδέα άρχισε να οργανώνεται ήδη από τον Ιανουάριο με προσκλήσεις να αποστέλλονται σε μουσικοχορευτικές ομάδες πολλών χωρών, είχε πληροφορήσει η ίδια στο παρελθόν. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ στο Φανάρι, η ίδια, όμως, εξήγησε πως εν τέλει αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί στην Κομοτηνή μιας και το Φανάρι ήδη είχε το τριήμερο φεστιβάλ με μεγάλα ονόματα, ενώ πρωταγωνιστεί και στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του παραλιακού μετώπου Δήμου Κομοτηνής.

Η πρόεδρος ανέφερε πως στόχος όλων των δράσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη μας, και σταδιακά γνωρίζουν καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη ανταπόκριση, είναι να διασκεδάσουν οι ντόπιοι και να την γνωρίσουν οι επισκέπτες.

«Θέλουμε να έρχονται στην Κομοτηνή άνθρωποι, να κάνουμε την πόλη γνωστή. Γι’ αυτό καθετί νέο που ξεκινάμε, προσπαθούμε να το κάνουμε θεσμό, όταν θεωρούμε πως τουριστικά και πολιτιστικά ανεβάζουν την πόλη μας”, προσέθεσε για να καταλήξει πως φέτος έγινε η αρχή, ενώ του χρόνου το φεστιβάλ θα είναι πιο καλό και πιο οργανωμένο.

Δείτε τις φωτογραφίες πατώντας στην κεντρική εικόνα

 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.