«Βουτηξαν» στην παραδοση και την εκαναν δικη τους!

230 μαθητές δημοτικού συναντήθηκαν στη σκηνή του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ και ενθουσίασαν το κοινό

Στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης χάρισαν στο πολυπληθές κοινό, που το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, οι 230 μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στη φετινή, 3η κατά σειρά, Πολιτιστική Μαθητιάδα Παραδοσιακών Χορών.

Άλλοι διαθέτοντας εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής κι άλλοι που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη χορευτική παράδοση, με αφορμή τη συμμετοχή τους στη Μαθητιάδα, κατάφεραν συνολικά να παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και να αποσπάσουν θερμά χειροκροτήματα από τους θεατές.

Στο χορευτικό υπερθέαμα, που διανθίστηκε από αναπαραστάσεις παραδοσιακών εθίμων, συμμετείχαν συνολικά 11 δημοτικά σχολεία από τον νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα το 1ο, το 2ο, το 3ο, το 4ο, το 5ο, το 6ο, το 7ο και το 10ο Κομοτηνής και τα δημοτικά σχολεία Ν.Σιδηροχωρίου, Αιγείρου και Ιάσμου.
 
Οι εμπνευστές και διοργανωτές της Πολιτιστικής Μαθητιάδας είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Χατζηπέμου από τον Σύλλογο Εβριτών νομού Ροδόπης και η κ.κ. Μαίρη Κοσμίδου και Χρήστος Γαντζίδης από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων εμφανίστηκαν βέβαιοι για την καθιέρωση της Μαθητιάδας ως θεσμού για την πόλη μας, ενώ προανήγγειλαν την διεύρυνση αυτού με τη διοργάνωση μιας Πολιτιστικής «Γυμνασιάδας». Με το καλό! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.