Τοποθετηθηκε το γλυπτο της Κορης με οργανο στον κομβο του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης

Αν και ακόμα καλυμμένο, συμπληρώνει τα δύο γλυπτά που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε κόμβους της περιοχής της Εκτενεπόλ

Τοποθετήθηκε στον κόμβο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής το τελευταίο από τα τρία γλυπτά που κατασκευάστηκαν από τον Σύλλογο Αθηνίων, και τα οποία θα στολίζουν τρεις διαφορετικούς κόμβους στην περιοχή της Εκτενεπόλ.

Να θυμίσουμε πως το πρώτο γλυπτό που τοποθετήθηκε ήταν ο δρομέας, στον κόμβο του ΟΑΕΔ, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη αποκαλυφθεί, και το δεύτερο είναι το μαχητικό αεροσκάφος διανθισμένο με αισθητικά στοιχεία, στον κόμβο του Προσκοπισμού προς τιμή των αεροπόρων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντός τους, το οποίο έχει τοποθετηθεί αλλά δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.

Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από μαύρο χάλυβα 2 χιλιοστών, και η φιλοτέχνησή τους έλαβε χώρα στο εργαστήριο μεταλογλυπτικής του Συλλόγου.

Το τελευταίο γλυπτό απεικονίζει μια κόρη που κρατά ένα μουσικό όργανο, όμως όπως το γλυπτό στον Προσκοπισμό, παραμένει καλυμμένο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα γλυπτά τοποθετούνται και αποκαλύπτονται σε μερικές μέρες, όμως αφενός η έλευση των εκλογών, αλλά και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των κυκλικών κόμβων, έργο ανεξάρτητο από τα ίδια τα γλυπτά, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η αποκάλυψή τους. Με τις εκλογές να έχουν περάσει, και τον χειμώνα να έρχεται, τα αποκαλυπτήρια των δύο αγαλμάτων αναμένεται να γίνουν σύντομα, ώστε το τρίπτυχο αυτό να ολοκληρωθεί και να φανεί η όποια διαφορά φέρουν στην πόλη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το άγαλμα του δρομέα έχει σφοδρούς υποστηρικτές και σφοδρούς επικριτές, τόσο όταν τοποθετήθηκε, όσο και όταν αποκαλύφθηκε, ενώ η προσθήκη και προβολέων που το αναδεικνύουν την νύχτα, του δίνει διαφορετική άποψη σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Να τονίσουμε πως τα μέλη του Αθηνίωνα έχουν επανειλημμένα καταθέσει την προθυμία τους να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις καλλωπισμού της πόλης με τα έργα τους.

Μάλιστα στα αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης είχε εκθειάσει την άψογη συνεργασία με τον Σύλλογο, ενώ είχε εκφράσει την ελπίδα πως θα μπορέσουν να κάνουν ανάλογες ενέργειες και σε υπόλοιπους χώρους της πόλης, μιας και με αυτή την ενέργεια πιστεύει πως έδωσαν στην πόλη ένα σημείο αναφοράς που μέχρι τώρα δεν είχε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.