«Το Λουλουδι της θαλασσας»: Το νεο μυθιστορημα της Ναγιας Δαλακουρα

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Κλειδάριθμος» την επόμενη εβδομάδα

«Το Λουλούδι της θάλασσας» είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος της Κομοτηναίας συγγραφέα Νάγιας Δαλακούρα που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Κλειδάριθμος» την επόμενη εβδομάδα.

Το νέο της κυκλοφορίας του μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η συγγραφέας γράφοντας χαρακτηριστικά: «Άρωμα Αρκτικής, θρύλοι των Ινουίτ και γενναίοι θαλασσοπόροι. Ιστορίες για πλοία-φαντάσματα που σεργιανούν στην ομίχλη των Ακρωτηρίων και ερωτικά μηνύματα γραμμένα σε πρόχειρα χαρτιά βγαλμένα από θαμπές μποτίλιες καταμεσής στο πέλαγος. Για παλάτια θαμμένα στα βάθη των ωκεανών, θαλάσσια τέρατα που στριγγλίζουν στην άβυσσο, εκδικητικές γοργόνες και αμέτρητα νεκροταφεία καραβιών. Αυτά και άλλα πολλά σε μια βδομάδα».

Πρόκειται για το τρίτο μυθιστόρημα της Νάγιας Δαλακούρα, μετά τα «Το Λιμάνι των χαμένων γυναικών» και το «Θράσσα- Η μάγισσα της Θράκης». Σύμφωνα με την περίληψη του βιβλίου και στην ιστοσελίδα των εκδόσεων από το Μπουένος Άιρες και τα βουνά της Ροδόπης και της Σαμοθράκης, η συγγραφέας μας μεταφέρει αυτή τη φορά στον Αρκτικό κύκλο.

Το μυθιστόρημα είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της έρευνας για την ανεύρεση του «Terror» και του «Erebus», των μυθικών πλοίων μιας καταραμένης αποστολής, που χάθηκαν πριν από 175 χρόνια.

Στην περίληψη αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Αρκτικός Κύκλος, 1848

Ο Τζέιμς έχει ανατραφεί με τους εθιμοτυπικούς κανόνες της βικτοριανής αριστοκρατίας. Επαναστατώντας ενάντια σε κατεστημένα, αναλαμβάνει χειρουργός στο εξερευνητικό «Sea Flower» και σαλπάρει από τον Τάμεση προκειμένου να εντοπίσουν δύο αγνοούμενα πλοία του βρετανικού στόλου. Το μόνο που ονειρεύεται είναι να είναι ελεύθερος.

Η Νανούκ μεγάλωσε πάνω σε ένα έλκηθρο καμωμένο από οστά φάλαινας, μετακινούμενη στην αχανή πεδιάδα της Αρκτικής. Στον τόπο αυτό έμαθε να χορεύει ακολουθώντας το ελεύθερο πέταγμα των πουλιών, το κολύμπι των σολομών και τον ερωτικό χορό των φαλαινών. Νιώθει ελεύθερη, ώσπου στη ζωή της εισβάλλει ο λευκός δαίμονας. Η Νανούκ και ο Τζέιμς μεγάλωσαν κοιτώντας ο ένας στην Ανατολή και ο άλλος προς τη Δύση. Όμως τα βλέμματά τους συναντήθηκαν κάπου στη μέση του Ατλαντικού πολύ πριν συναντηθούν οι ίδιοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.