«Το Καραφλο Βουνο» της Μαριαννας Καραβα παρουσιαζεται στην Κομοτηνη

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει»,  οι Εκδόσεις Όστρια και  το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Μαριάννας Καραβά «Το Καραφλό Βουνό»!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023  και ώρα 10.30 π.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Μαρία Μητσιάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΦ ΔΠΘ
  • Δημήτριος Μπουζάρας, Ιστορικός

Αφηγητές:

  • Μαριάννα Καραβά, Συγγραφέας
  • Ελίζα Μέτσι, Φοιτήτρια ΤΕΦ ΔΠΘ

Θα ακολουθήσει δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σε αυτήν την ιστορία που θα διαβάσετε, γεννιέται μία φιλία που θα καταφέρει σπουδαία πράγματα. Οι τρεις αγαπημένοι μας ήρωες, ο γυμνοσάλιαγκας , το βατραχάκι και η αντιλόπη, άγνωστοι αρχικά μεταξύ τους, συναντιούνται στη διαδρομή προς το καραφλό βουνό. Τελικά ενώνονται και μαζί πραγματοποιούν μια διαφορετική , από τις συνηθισμένες, εκδρομή η οποία θα καθορίσει το μέλλον όλων των ζωών και κυρίως του βουνού. Άραγε οι ήρωες μας θα πετύχουν τον σκοπό τους.

Η συγγραφέας

Η Μαριάννα Καραβά γεννήθηκε το 1980 και είναι από το Στρατώνι Χαλκιδικής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα την Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία. Κατέχει εκπαιδευτική κατάρτιση Κοινωνιολόγου και εργάζεται για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Αφού απέκτησε δύο παιδιά, αποφάσισε να συνεχίσει το όνειρό της που ήταν πάντα να είναι Παιδαγωγός. Σπούδασε ξανά. Απέκτησε το δεύτερο πτυχίο της στην Προσχολική Αγωγή και τον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η οικογένεια, τα παιδιά και ο σύζυγος στάθηκαν για εκείνη η κινητήρια δύναμη να πιστεύει ότι όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα, όταν θα γίνουν απ’ τα παιδιά. Οι ιστορίες της γεννιούνται μέσα στα όμορφα τοπία της Χαλκιδικής. Πραγματεύονται στοιχεία της φύσης και κοινωνικά ζητήματα. Αξίες που προβάλλονται μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων της είναι η φιλία, η ομαδικότητα, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ελευθερία επιλογής, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η υπευθυνότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.