Τo “HOW I MET YOUR FATHER” oυτε βλεπεται ουτε σωζεται

tv’s... inspector

Πίσω στο μακρινό 2005 έκανε πρεμιέρα στο CBS ένα καινούργιο sitcom, λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Η φόρμουλα της παρέας και της σχεσο-κωμωδίας ήταν η ίδια, αλλά το κόνσεπτ διέφερε. Ήταν η ιστορία που ο πρωταγωνιστής διηγούταν στα παιδιά του για το πώς γνώρισε τη μητέρα τους, την οποία όμως όλο ακούγαμε και ποτέ δεν βλέπαμε. Μιλάμε φυσικά για το “How I Met Your Mother” το οποίο έμελλε να συνεχιστεί για εννέα ολόκληρες σεζόν και να μείνει στην τηλεοπτική ιστορία ως ένα από τα πιο επιτυχημένα sitcoms που πέρασαν από την Αμερικανική τηλεόραση. Όμως από το 2014 που μας αποχαιρέτησε μετά από την εννιάχρονη πορεία του πάρα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και άλλα τόσα θεωρούνται προβληματικά σε ό,τι αφορά τη σειρά. Αυτό όμως δεν πτόησε τη Hulu από το να μας χαρίσει ένα αχρείαστο sequel με τη Hilary Duff. Γιατί όμως μας πειράζει αυτό; Η απάντηση είναι επειδή το είδαμε… Κι ας μη βλέπεται.

Το “How I Met Your Father” ξεκινάει με την πρωταγωνίστρια, Sophie – Hilary Duff – να μπαίνει σε ένα ταξί για να πάει στο ραντεβού που έκλεισε μέσω του Tinder, βέβαιη πως πρόκειται να συναντήσει την αδελφή ψυχή της. Το ταξί οδηγεί ο Jesse –Christopher Lowell (“Promising Young Woman”, “Glow”, “Veronica Mars”), ένας επίδοξος μουσικός που εργάζεται προσωρινά ως Uber ταξιτζής και στη θέση του συνοδηγού βρίσκεται ο κολλητός συγκάτοικος του, ο Sid– Suraj Sharma (“Life of Pi”, “Homeland”) ένας ιδιοκτήτης μπαρ που ετοιμάζεται να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του. Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω το πρώτο επεισόδιο του “How I Met Your Mother” θα πρέπει να αναγνωρίσουν το μοτίβο: Ο Marshall και ο Ted ήταν συγκάτοικοι και στον πιλότο της σειράς ο Marshall ετοιμαζότανε να κάνει πρόταση γάμου στη Lily. Ακριβώς το ίδιο πράγμα συμβαίνει και εδώ λοιπόν, απλώς λίγο διαφορετικά. Η Sophie πηγαίνει στο ραντεβού της με τον Ian –το οποίο και ανακηρύσσει ως το καλύτερο ραντεβού της ζωής της– αλλά στο τέλος του ραντεβού της η «αδελφή ψυχή της» τής ανακοινώνει πως μετακομίζει στην Αυστραλία. Συντετριμμένη, αλλά και ενθουσιασμένη, η Sophie επιστρέφει στο διαμέρισμα όπου μένει με την κολλητή της, Valentina –Francia Raisa (“The Secret Life of an American Teenager”) όπου και γνωρίζει και τον φίλο της, Charlie.

Ο πιλότος του “How I Met Your Mother” είχε τελειώσει πανέξυπνα κλείνοντας το μάτι στο κοινό με τον Ted να εξηγεί πως έτσι γνώρισε τη «θεία Ρόμπιν» παρότι όλα έδειχναν πως αυτό ήταν το κεντρικό ρομάντζο της σειράς –που αυτό ήταν δηλαδή– και πως αυτή θα ήταν η μητέρα – που δεν ήταν– και ενώ εδώ μιλάμε για ένα υπέροχο twist, αυτό του sequel είναι λίγο πιο τολμηρό αφού η ταυτότητα του πατέρα δεν είναι εντελώς άγνωστη και στον αέρα, αλλά όπως μας αποκαλύπτει η Kim Cattrall ως Sophie από το μέλλον, εκείνη ήταν η μέρα που γνώρισε τον πατέρα. Άρα έχουμε τέσσερις υποψήφιους: Τον «τέλειο» Ian ελεύθερο Jesse, τον λίαν συντόμως παντρεμένο Sid, τον εραστή της κολλητής της, Charlie. Η αγωνία του μυστηρίου φαντάζει πολύ μεγαλύτερη από του original, αλλά στην πραγματικότητα είναι μηδαμινή γιατί οι ηθοποιοί δεν έχουν καμία χημεία μεταξύ τους, η σύνδεση με τους χαρακτήρες είναι ανύπαρκτη και το χιούμορ αναζητείται με το κιάλι. Όλη η ενέργεια με αυτή τη φρεσκάδα και τη σπιρτάδα που έκανε το “HIMYM” αυτό που ήτανε αγνοείται παντελώς στο sequel, το οποίο μοιάζει παλιότερο και από το original. Είναι κουρασμένο από το πρώτο επεισόδιο και εάν δε πυροβολούσε συνεχώς αναφορές του σήμερα όπως το Tinder άνετα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως πρόκειται για σειρά προηγούμενης δεκαετίας. Το γεγονός πως χρειάζεται συνεχώς να υπενθυμίσει πως είναι τοποθετημένη στο 2022 κάτι λέει.

Η ευχάριστη προσθήκη της Kim  Cattrall στην εξίσωση είναι δώρο άδωρον, αφού οι σκηνές της είναι το λιγότερο αμήχανες και δεν ευθύνεται αυτή. Το κύριο πρόβλημα όμως του “How I Met Your Father” είναι το ότι δεν είναι πειστικό. Οι ίδιοι οι χαρακτήρες δε σε πείθουν, πόσο μάλλον οι διαπροσωπικές σχέσεις που υποτίθεται πως έχουν, οπότε το όλο εγχείρημα καταλήγει να είναι άγευστο και παντελώς αδιάφορο, περισσότερο αλλοιώνοντας το «χρυσό» και ένδοξο τηλεοπτικό παρελθόν του franchise παρά τιμώντας τον με τον οποιονδήποτε τρόπο. Είναι εγκλωβισμένο στον μικρόκοσμο που –επιτυχημένα– είχε χτίσει το original και αδυνατεί να βρει τον εαυτό του, με ένα καστ χωρίς χημεία και ένα αποστειρωμένο σενάριο χωρίς έμπνευση και χωρίς χιούμορ.

Η Hilary Duff πάντως προσπαθεί να το παλέψει –και φαίνεται– αλλά κάποιες περιπτώσεις απλά δεν σώζονται, και το “How I Met Your Father” είναι μία από αυτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.