Το Δικτυο Λογου και Πραξης συμμετεχει στις γιορτες παλιας πολης στην Ξανθη

Και παρουσιάζει πλήθος εκδηλώσεων για το βιβλίο, τον κινηματογράφο, τη μουσική

Για πέμπτη χρονιά συμμετέχει στις γιορτές παλιάς πόλης Ξάνθης παρουσιάζοντας στους επισκέπτες μια σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού και ψυχικής ανάτασης. Όλες οι εκδηλώσεις του Δικτύου θα πραγματοποιηθούν στο «θεατράκι στο μονοπάτι της ζωής».
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δικτύου Λόγου και Πράξης αναλυτικά περιλαμβάνει:
 
Δευτέρα 31 Αυγούστου 20.00 – Συνεργασία με Εκδόσεις Σπανίδη – Παρουσίαση βιβλίου
 
Οι Εκδόσεις Σπανίδη στο Μονοπάτι Της Ζωής παρουσιάζουν την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 στις 8:30μμ σε πρώτη ζωντανή πράξη την ολόφρεσκια ποιητική κατάθεση του Τάσου Συμεωνίδη « Δεύτερη Ανάγνωση». Χωρίς σκηνικές ψευδαισθήσεις, ο ποιητής Τάσος Συμεωνίδης και ο τραγουδοποιός performan  Μπάμπης Κούκος, γεμάτοι αυθεντικότητα και δημιουργικότητα δημιουργούν ένα γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων του λόγου και της μουσικής.
 
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου20.00 – Συνεργασία με ΙΘΤΠ – Παράσταση Καραγκιόζη
 
Ο βραβευμένος Θίασος Σκιών από την Ξάνθη «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την παράσταση «Τα 82 εντάλματα» Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη είναι μια από τις κλασικές παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου σκιών. Σ' αυτήν φαίνεται έντονα η τυραννία της εξουσίας η οποία καταδυναστεύει το φτωχό και αδύναμο λαό. Ο Θίασος Σκιών “Τα παραμύθια του Καραγκιόζη” παρουσιάζει μια φρέσκια εκδοχή της κλασικής αυτής παράστασης σε κείμενο του Απόστολου Δομτζίδη.
 
Γενική Είσοδος: 3 ευρώ
 
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 20.00 – Μουσικό Αφιέρωμα
 
 Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Εντίθ Πιαφ (Édith Piaf) και του Φρανκ – Φράνσις Άλμπερτ Σινάτρα (Francis Albert Sinatra) με ξεναγό τον ποιητή και πολιτιστικό παραγωγό Γιάννη Στεφανίδη.
 
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 19.00 – Λογοτεχνικό σεμινάριο
 
Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης και τη χορηγία Φροντιστηρίων οργανώνει   Λογοτεχνικό Σεμινάριο αφιερωμένο στον Μανόλη Αναγνωστάκη (1925 – 2005) με την ευκαιρία των δέκα χρόνων από το θάνατό του – Εισηγήσεις: «Η μεταπολεμική ποίηση – κοινωνία και ήθος» Θανάσης Μουσόπουλος, συγγραφέας- ποιητής, – Οι φιλόλογοι Ηρακλής Ζωγράφος, Θεόφιλος Φυλακτάκης και Μαρία Ψαλίδα θα αναφερθούν στη θέση της ποίησης και σε ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη – Θα ακουστεί μελοποιημένη ποίηση και θα διαβαστούν ποιήματα του τιμώμενου δημιουργού.
 
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 21.00 – Κινηματογράφος …διπλά στο ποτάμι  
 
– Προβολή της ταινίας του Κώστα Μαυρομάτη  “Τα τείχη της Ξανθίππης”, διάρκεια 18΄
– Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και το Δίκτυο Λόγου και Πράξης προβάλλουν τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας 2014 – διάρκεια 1.15΄
 
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 19.00 – Συνεργασία με ΙΘΤΠ – Αφήγηση παραμυθιών
 
 Μια φορά κι έναν καιρό μια παρέα φίλων που αγαπά τα λαϊκά παραμύθια έφτιαξε την ομάδα “ΠαραμυθοΘράκες”. Από τότε ανταμώνουμε, μικροί και μεγάλοι, και αφηγούμαστε παραμύθια, με το δικό μας τρόπο και τη δική σας βοήθεια. Για να γίνει αφορμή το παραμύθι να ζήσουμε όλοι καλύτερα…
 
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 20.30 – Οι Εκδόσεις Σπανίδη παρουσιάζουν νέες ποιητικές συλλογές  
 
Ένας σπάνιος ποιητικός ανθός, λεπταισθησίας και τρυφερότητας σημαδεύει ανεξίτηλα τα ίχνη της συνέχειάς μας στο θεατράκι της ζωής. Αλεξάνδρα Χρηστακίδου, Άννα Ζανιδάκη, Χάρις Καρακατσάνη, με κόπο και ευθύνη, συνυπάρχουν, συνομιλούν και ανταλλάζουν εμπειρίες, σκύβοντας ευλαβικά πάνω στο χαρτί.
 
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 20.00 – Μουσική παράσταση
 
Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης παρουσιάζει μια αλλιώτικη μουσική βραδιά. Απολαμβάνουμε τις μουσικές (και όχι μόνο) του  Μανόλη Ρασούλη με όχημα τους δίσκους βινυλίου και οδηγό το Βασίλη Μπουζούρη
 
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 20.00 – Θρακιώτες ποιητές και ποιήτριες διαβάζουν τις δημιουργίες τους
 
Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης  κλείνει τις Γιορτές Παλιάς Πόλης με απαγγελίες από τους ίδιους τους ποιητές και τις ποιήτριες της Ξάνθης και της Θράκης δημοσιευμένων ή αδημοσίευτων ποιημάτων τους. Μουσικοί της Ξάνθης θα πλαισιώσουν την ποιητική βραδιά. Θα υπάρχει έκθεση βιβλίου των δημιουργών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.