Το Διεθνες Φεστιβαλ Cosmopolis «επιστρεφει» στην Καβαλα μετα απο 8 χρονια απουσιας

CosmoΧοροί, CosmoΣυναυλίες, CosmoΓεύσεις, CosmoΣινεμά, CosmoΔρώμενα και ΠαιδοCosmopolis συνθέτουν το πρόγραμμα του 4ήμερου έθνικ Φεστιβάλ που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 21 Ιουλίου

Πέρασαν οχτώ χρόνια από τότε που η πόλη και οι πολίτες της Καβάλας υποδέχτηκαν φορείς τόσο οργανωμένα και μαζικά, όσο στις διοργανώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Cosmopolis.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2000 και από το 2002 έως και το 2009 αποτέλεσε ετήσιο σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής. Οχτώ χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση, η ανάγκη του ανθρώπου για κοινωνική διάδραση και πολιτισμική ανάπτυξη, που είναι βαθειά ριζωμένη στη δομή της κοινωνίας της Καβάλας και χαρακτηριστικό των ανθρώπων της, κατέστησε δυνατή παρά τις αντιξοότητες, την έναρξη της δεύτερης περιόδου του έθνικ φεστιβάλ της πόλης το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων.

Έτσι από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου η Καβάλα ζει εκ νέου στους ρυθμούς του Cosmopolis, σε διοργάνωση του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», και υποδέχεται κάποια από τα καλύτερα καλλιτεχνικά σχήματα και χώρες που την τίμησαν με την παρουσία τους στο παρελθόν ενώ παράλληλα δίνεται και το στίγμα για τις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν.

CosmoΧοροί, CosmoΣυναυλίες, CosmoΓεύσεις, CosmoΣινεμά, και CosmoΔρώμενα αποτελούν τις βασικές ενότητες του φεστιβάλ, οι οποίες περιλαμβάνουν πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, ενώ η τελευταία ενότητα είναι για ακόμα μία φορά αφιερωμένη στα παιδιά, εξ ου και το όνομα ΠαιδοCosmopolis, που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους μικρούς Καβαλιώτες, αλλά και τους επισκέπτες, να παίξουν παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο και να συμμετέχουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων αφιερωμένες σε αυτά.

Άλλωστε στις αποστολές που αναμένεται να φιλοξενηθούν στη φετινή διοργάνωση, περιλαμβάνονται αποστολές από την Ιταλία, την Σερβία, την Ταϊβάν, τη Χιλή, την Τουρκία και την Ρωσία, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα εξαιρετικά τους μουσικοχορευτικά προγράμματα, παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα των χωρών τους.

Έθνικ εστιατόριο, ΜΚΟ, θερινός κινηματογράφος, εργαστήρια, περίπτερα και εκθέσεις, είναι κάποιες από τις παράλληλες δράσεις που θα γεμίσουν με κόσμο, χρώματα, νότες, εικόνες και μυρωδιές τα στενά της συνοικίας της Παναγίας, όπου θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ, ενώ διάσημα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Apurimac, Chico Trujillo, Χαΐνηδες, Soul Fire, Max Romeo, BaildSa και Fanfare Ciocarlia, θα κλείνουν την κάθε βραδιά του φεστιβάλ, στο λιμάνι, με ήχους από όλο τον κόσμο.

Η αγκαλιά που μας χωράει όλους άνοιξε ξανά.
Το Cosmopolis the Reunion είναι γεγονός! Και ο Δήμος Καβάλας μας καλεί σε μια αγκαλιά που όπως επισημαίνουν «μας χωράει όλους».
Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στο www.kavala-cosmopolis.com.

Info:
Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis
Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”
 Τόπος Διεξαγωγής:
Παλιά Πόλη Καβάλας (Χερσόνησος Παναγίας)
Χρόνος Διεξαγωγής: 21 έως τις 24 Ιουλίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.