Τη νεα του παρασταση «Παμε πιο περα» παρουσιαζει ο Ιωακειμ Ιωακειμιδης

Με στόχο να μοιράσει αισιοδοξία κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής

Δύο διαφορετικές ευκαιρίες να παρακολουθήσουν το νέο Show του Κομοτηναίου καλλιτέχνη Ιωακείμ Ιωακειμίδη με τίτλο «Πάμε πιο πέρα» θα έχει το φιλοθεάμον κοινό της Κομοτηνής, την Τρίτη 26 Ιουλίου και την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων.

Ένα νέο show γεμάτο μεταμφιέσεις, μιμήσεις, σάτιρα, τραγούδι, κωμικά βίντεο και πολλές εκπλήξεις, που αποτελούν την συνταγή επιτυχίας του κ.Ιωακειμίδη, σε μια ωστόσο πολύ μεγάλη παραγωγή, με περισσότερες των 18 αλλαγών σε πρόσωπα και κοστούμια που θα περάσουν από την σκηνή.

Απαιτητική παραγωγή χωρίς «εκπτώσεις» στο αποτέλεσμα

Στόχος και της φετινής παράστασης όπως εξήγησε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε με τους υπολοίπους συντελεστές της παράστασης είναι να μοιράσει αισιοδοξία. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο τίτλος «Πάμε πιο πέρα» δεν ήταν τυχαία επιλογή, καθώς πέρα από την αγάπη του για το ομώνυμο τραγούδι της Μαρίζας Ρίζου, επιθυμεί να στείλει το μήνυμα της ανάγκης όλοι «μετά από δύο χρόνια κρίσης του κορωνοϊού και των αποτελεσμάτων αυτού, να πάμε πιο πέρα, να γεννηθεί κάτι καινούργιο μέσα μας και να συνεχίσουμε».

Όπως εξήγησε ο ίδιος πρόκειται για ένα νέο show δίωρης περίπου διάρκειας που επιθυμεί να προκαλέσει συναισθήματα στον κόσμο. «Θέλουμε ο κόσμος να γελάσει, να τραγουδήσει, να θυμηθεί, να ψυχαγωγηθεί, να έρθει να περάσει καλά και να του δώσουμε, όλη η ομάδα, τον καλύτερό μας εαυτό» επεσήμανε για να προσθέσει πως πρόκειται για μια απαιτητική παραγωγή, στην οποία παρά τις δυσκολίες της εποχής, δεν έχει γίνει καμία «έκπτωση» ως προς το τελικό παραγόμενο αποτέλεσμα.

Πρόσωπα γνώριμα και αγαπημένα, αλλά και νέα και επίκαιρα

Πρόσωπα γνώριμα όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Τζένη Βάνου, αλλά και νέα και επίκαιρα πρόσωπα, όπως η Ματίνα Παγώνα, η Αγγελική Νικολούλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και η Britney Spears είναι μόλις μερικά από τα πρόσωπα που θα «παρελάσουν» από την σκηνή της Λέσχης Κομοτηναίων,

ενώ φέτος για πρώτη φορά, το κοινό θα μπορεί να απολαύσει κατά την αναμονή του στον χώρο πριν την έναρξη της παράστασης, ένα μουσικό Opening act διάρκειας 30 λεπτών με τους Εμμανουέλα Καφετζοπούλου και Γιάννη Κουλαουζίδη.

«Θεσμός» για την Λέσχη Κομοτηναίων οι παραστάσεις του Ιωακείμ Ιωακειμίδη

Στην ομάδα των συντελεστών προστίθεται φέτος με τριπλή ιδιότητα και η κ.Αρετή Ρασσά, η οποία πέραν των ιδιοτήτων της ως υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων της Λέσχης Κομοτηναίων και της διοργανώτριας εταιρείας του Show, αναμένεται να μοιραστεί την σκηνή με τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη. Η ίδια θέλησε να σταθεί στο ήθος και τον επαγγελματισμό του Ιωακείμ, υπογραμμίζοντας και με την ιδιότητα της θεατρολόγου ότι οι μεταμορφώσεις που κάνει ο ίδιος από την σκηνή έχουν ως στόχο να προκαλέσουν στους θεατές συναισθήματα.

Όπως τόνισε οι παραστάσεις του Ιωακείμ αποτελούν «θεσμό» για την Λέσχη Κομοτηναίων, για να εκφράσει την ελπίδα της να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια. «Πρόκειται για μία παράσταση συνεργατική μεν, η οποία όμως δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί δίχως τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη» που είναι πανταχού παρών, εξήγησε τονίζοντας πως «όλοι οι υπόλοιποι ερχόμαστε να τον “αγκαλιάσουμε” για να έχει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα».

Συνεργάτες χρόνων ή αλλιώς «οικογένεια»

Στο πλευρό του Ιωακείμ βρίσκεται για 3η συνεχόμενη χρονιά και η Σοφία Δερμεντζόγλου, η οποία «χαρίζει» στην παράσταση την φωνή της, ενώ συμμετέχει και με διαλόγους. Η ίδια αναφέρθηκε στην συνέχεια της συνεργασία της με τον Ιωακείμ τονίζοντας πως πρόκειται για την 4η παράσταση στην οποία συνεργάζονται για να τονίσει πως μέσα από την δουλειά τόσο ο Ιωακείμ όσο και οι υπόλοιποι συντελεστές έχουν γίνει φίλοι.

Η Εμμανουέλα Καφετζοπούλου αποτελεί μια εκ των παλαιότερων συνεργατών του Ιωακείμ, καθώς συνοδοιπορούν για περισσότερα των έξι ετών, με την ίδια όπως δήλωσε να έχει «θητεύσει» σχεδόν σε όλα τα πόστα. Φέτος η ίδια θα πρωταγωνιστήσει και στο opening act της παράστασης, ένα μισάωρο μουσικό πρόγραμμα όπως εξήγησε με δέκα περίπου λαϊκά κομμάτια, το οποίο ετοίμασαν με τον Γιάννη Καλαουζίδη.

Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης με την αφορμή της συνεργασίας του με την Σοφία Δερμεντζόγλου επεσήμανε για ακόμα μια φορά την κοινή τους εκκίνηση από το Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής, τονίζοντας τις ευκαιρίες, πολλές και σημαντικές, που το σχολείο προσφέρει, για να αναφερθεί τόσο στην κ.Γεωργία Καραγιαννάκη, την ενδυματολόγο της παράστασης και την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, όσο και στους υπόλοιπους συντελεστές μεταξύ των οποίων η κ.Κωνσταντίνα Ιωάννου, ο Μιχάλης – Δανιήλ Βαμβακάς και ο Κωνσταντίνος Κολάτσος.

Κλείνοντας η κ.Ρασσά προέτρεψε το κοινό να παρακολουθήσει το οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αναρτά  ο Ιωακείμ στα social media του από την προετοιμασία της παράστασης και κυρίως την εξελικτική διαδικασία του «χτισίματος» κάθε ρόλου που έχει το δικό του ξεχωριστό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία – Κείμενα: Ιωακείμ Ιωακειμίδης

Μαζί του στην σκηνή οι Σοφία Δερμεντζόγλου & Γιάννης Κουλαουζίδης

Σε ρόλο guest η Αρετή Ρασσά

Opening act: Εμμανουέλα Καφετζοπούλου

Boηθός παρασκηνίων: Κωνσταντίνα Ιωάννου

Ενδυματολογία: Γεωργία Καραγιαννάκη

Επιμέλεια βίντεο: Μιχάλης – Δανιήλ Βαμβακάς

Σχεδιασμός αφίσας – επιμέλεια βίντεο: Κωνσταντίνος Κολάτσος

Χειρισμός φωτισμού: Εμμανουέλα Καφετζοπούλου

Διοργάνωση: Art ’n’ Soul Events & Λέσχη Κομοτηναίων

Παραγωγή: Ιωακείμ Ιωακειμίδης & JKM Studio

Info

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6944571563

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.