«Στην αγκαλια του ηλιου» ταξιδεψε το κοινο της Κομοτηνης

Στην παρουσίαση του δέκατου μυθιστορήματος της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη

«Στην αγκαλιά του ήλιου» τιτλοφορείται το δέκατο κατά σειρά μυθιστόρημα της αγαπημένης συγγραφέως, κ. Ρένας Ρώσση – Ζαϊρη, μια μικρή γεύση από το οποίο είχε την ευκαιρία να πάρει το κοινό της Κομοτηνής στην παρουσίαση, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Βαρόσι Art Cafe. Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», παρουσιάστηκε από την Κομοτηναία συγγραφέα, κ. Φωτεινή Ναούμ, ενώ προσκεκλημένη των βιβλιοπωλείων «Βαφειάδης» ήταν και η ίδια η κ. Ζαΐρη, η οποία μοιράστηκε με τους φίλους της βαθύτερες σκέψεις της και τα νοήματα του τελευταίου της μυθιστορήματος.
 
Το μυθιστόρημα «Στην αγκαλιά του ήλιου» πραγματεύεται δύο μεγάλες ιστορίες αγάπης, σε δύο διαφορετικές εποχές και χώρους, αλλά με το ίδιο μήνυμα, ότι στη ζωή ερχόμαστε για να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε και πως στις πιο μικρές και ευτυχισμένες μας στιγμές ζούμε ολόκληρη την ζωή μας. Η συγγραφέας εμπνευσμένη από τις ομορφιές της Κρήτης και τα γραφόμενα του αγαπημένου της Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη επιχειρεί να πείσει τους φανατικούς της αναγνώστες πως «αξίζει να γίνουμε ήλιοι για να φωτίσουμε τους σβησμένους ήλιους των άλλων…». 

Φωτεινή Ναούμ «Γρήγορο και ανατρεπτικό βιβλίο, που θέτει τον αναγνώστη σε μια μόνιμη εγρήγορση, μια μόνιμη ταραχή»

Πρόκειται για ένα βιβλίο με γρήγορη ροή και με δεμένη πλοκή, όπως παρατήρησε η κ. Ναούμ, γρήγορο και ανατρεπτικό, που θέτει τον αναγνώστη σε μια μόνιμη εγρήγορση, μια μόνιμη ταραχή μέχρι να φτάσει στις τελευταίες σελίδες, για να αποκαλύψει τις μας επιφύλασσε η συγγραφέας για το τέλος. «Δύο οι κεντρικοί ήρωες αυτού του βιβλίου», εξήγησε, εστιάζοντας στο περιεχόμενο, «η ταλαντούχα χορεύτρια Βαλέρια, ένας άνθρωπος που έχει δεχθεί μια αγάπη ανείπωτη από τον στοργικό πατέρα και μια μάνα γκρίζα και σιωπηλή. Στον αντίποδα ο Νικόλας.

Ένας άντρας που φώτισε για κάποιες στιγμές τη ζωή της, πριν την απορροφήσουν τα δικά της πλήγματα, οι δικές της μαινάδες. Είναι πάντα συγκινητικό κι αφοπλιστικό μαζί, πως δυο άνθρωποι ξένοι, άγνωστοι μεταξύ τους, συγκλίνουν κάποια στιγμή μες τη ζωή, σκάνε σαν κομήτες ο ένας πάνω στον άλλο, ακόμη και όταν δείχνουν όλα ομαλά, ήσυχα, η αγάπη δεν είναι πάντα ηχηρή και τα πράγματα καθόλου εύκολα εξίσου». 

«Και πάντα, πίσω απ’ όλα ο έρωτας. Ο ήρεμος, ο υπομονετικός, που συγχωρεί, διεκδικεί και χαρίζει»

Επικεντρώνοντας στα μηνύματα, η κ. Ναούμ εξήγησε ότι πρόκειται για «ένα βιβλίο που ακροβατεί στο παρόν και τα απωθημένα, σε λυτρωτικές στιγμές ανάτασης που όμως αναβλύζουν πόνο. Χαμένες ζωές είναι κάποιες από αυτές. Κρυμμένες μέσα στα λάθη, τις σιωπές, σε άγριες καταστάσεις. Μα είναι η Βαλέρια μια γυναίκα γανωμένη με υπομονή. Πείσμα και κάποιες φορές καθαρό μάτι. Διεκδικεί και αγωνίζεται. Παίζει τη ζωή της στην κόψη, θέλει και μπορεί όπου φανεί χρήσιμη να βοηθήσει. Και πάντα, πίσω απ’ όλα ο έρωτας. Ο ήρεμος, ο υπομονετικός, που συγχωρεί, διεκδικεί και χαρίζει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.