Πρωτα βηματα για το Πανηγυρι της Κομοτηνης

Γέμισε το πάρκο την παραμονή της Αγίας Παρασκευής από μουσική και χορευτικά

Ένας νέος θεσμός, η διατήρηση του οποίου θα κριθεί από τον ενθουσιασμό με τον οποίο θα τον περιβάλλουν τόσο οι Κομοτηναίοι, όσο και οι διοργανωτές του, έκανε τα πρώτα του βήματα στο Πάρκο της Κομοτηνής.

Πρόκειται για το 1ο Πανηγύρι της πόλης που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, αμέσως μετά την λιτάνευση της εικόνας της προστάτιδος της πόλης Αγίας Παρασκευής, την παραμονή της εορτής της.

Έτσι λοιπόν, αφού ολοκληρώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, στην άκρη του πάρκου, κοντά στην εκκλησία, στήθηκε μια χορευτική γιορτή, την οποία πλαισίωσε μουσικά η ορχήστρα «Μπάντα Τέτοια» και ο Θανάσης Δούκας, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Στόχος του Ομίλου είναι το πανηγύρι αυτό να αποτελέσει θεσμό για την πόλη μας, ενισχύοντας τον Θρησκευτικό Τουρισμό αλλά και την κίνηση στην πόλη, σε μια περίοδο που η Κομοτηνή είναι σχετικά «άδεια».

Για αυτό και ήδη έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να αυξήσουν τις ημέρες του πανηγυριού, αλλά και να προσελκύσουν και συγκροτήματα από άλλες πόλεις, που θα συμμετέχουν σε αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.