Οριστηκαν οι Συντονιστες Χοροδιδασκαλων για το 17ο Πανελλαδικο Φεστιβαλ Ποντιακων Χορων

Για τη Θράκη ο Στέλιος Νικολάου

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μετά από πρόσκληση προς τους προέδρους και τους χοροδιδασκάλους των σωματείων της περιφέρειας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύλλογο Ποντίων Επαρχίας Νέστου στη Χρυσούπολη.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό τον ορισμό των συντονιστών χοροδιδασκάλων, αλλά και τη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών της προετοιμασίας για το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή.

Με ιδιαίτερη χαρά η πρόεδρος καλωσόρισε και ευχήθηκε μια εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά στους παρευρισκόμενος, στους οποίους εξέφρασε την εκτίμησή της, για την αμέριστη συμπαράσταση τους σε κάθε δράση του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια προχώρησε στο οργανωτικό κομμάτι απαριθμώντας τις αρμοδιότητες των Συντονιστών Χοροδιδασκάλων, των Χοροδιδασκάλων, των Χορευτών, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους χοροδιδασκάλους το επιθυμούν να συμμετάσχουν στον συντονισμό.

Οπότε η ομάδα των Συντονιστών Χοροδιδασκάλων διαμορφώθηκε ως εξής:

Θράκη: Στέλιος Νικολάου

Δράμα: Δέσποινα Αμπρικίδου, Σαλώμη Μιχαηλίδου, Κυριακή Σαλωνίδου, Ματθαίος Καλτσίδης

Καβάλα: Χρήστος Πακαταρίδης, Ματίνα Τσουλφίδου, Μαρία Διαμαντίδου, Σίμος Κουλακίδης

Οι Συντονιστές Χοροδιδάσκαλοι όρισαν εκ νέου συναντήσεις σε κάθε νομό, ώστε να παρουσιάσουν τους χορούς στους χοροδιδασκάλους της περιφέρειας και να προγραμματίσουν τις πρόβες πάντα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο. Συγκεκριμένα, οι χοροί για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι: 1) Ουτσάι, 2) Καλόν κορίτς, 3) Λετσίνα, 4) Πατούλα, 5) Κοτσαγκέλ’.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι διατύπωσαν τις προτάσεις-απόψεις τους, τις οποίες το συμβούλιο του Συνδέσμου άκουσε προσεκτικά και υποσχέθηκε να προβεί στην επίλυση τυχόν εμποδίων, ώστε να κυλήσει ομαλά η διάρκεια της προετοιματίας

Κλείνοντας, πραγματοποιήθηκε μια ενημέρωση από την κ. Μαρία Διαμαντίδου ενδυματολόγο, ερευνήτρια, σχεδιάστρια Ποντιακής φορεσιάς για το ενδυματολογικό κομμάτι των χορευτών, με εκτενή αναφορά στο ορθό τρόπο χρήσης της γυναικείας και ανδρικής φορεσιάς, αποσκοπώντας στην καλαίσθητη παρουσία όλων των χορευτών της περιφέρειας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.