Νεα ποιηματα του Χασαν Αχμετ στις εκδοσεις «Πνοες»

Έγραψε τις πρώτες σελίδες του νέου έτους

Ποιήματα του κ. Χασάν Αχμέτ, ιατρού και ποιητή από την Κομοτηνή, φιλοξένησαν για άλλη μία φορά οι εκδόσεις «Λόγου και Τέχνης Πνοές».  Πλέον μπορεί κανείς στα βιβλιοπωλεία της πόλης μας να βρει τη συλλεκτική έκδοση «Το κρυφό σημειωματάριο των ποιητών» της σειράς «Ποιητικά ξεφυλλίσματα», στην οποία  για πρώτη φορά εγκαινιάστηκε ένα νέο «σχήμα», μιας και περιέχονται ποιήματα των συμμετεχόντων ποιητών, όπως επίσης και σημειώσεις για την ποίηση και τις βαθύτερες πτυχές της. Στο ποιητικό ημερολόγιο για το φετινό έτος με τίτλο «Του έρωτα τα όνειρα» συμπεριλαμβάνεται ένα ποίημα του ιδίου με τίτλο «Έλα μωρό μου», που γράφτηκε με αφορμή προσωπικό του βίωμα, λίγο πριν την γέννα της κόρης του.
 

Οι αναγνώστες μπορούν, φυσικά, να αναζητήσουν στα βιβλιοπωλεία και παλαιότερες εκδόσεις των εκδόσεων «Πνοές». Σε αυτές περιλαμβάνονται το ελληνολογοτεχνικό λεύκωμα του 2017 με το ποίημα «Να η λύση!», περιοδικό με διηγήσεις γύρω από Γάλλους λογοτέχνες στο οποίο ο κ. Αχμέτ συμμετείχε με ένα ποίημα για την Μέση Ανατολή και ένα τεύχος  με τίτλο «Όταν η ποίηση συνάντησε τη ζωγραφική» που περιλαμβάνει το ποίημα «Ζωγράφε» του ιδίου.
 
Το ποίημά του «Τρεις καρδιές», το οποίο έχει μεταφρασθεί στα τούρκικα και δημοσιεύθηκε σε περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας της Τουρκίας, φιλοξενείται στις σελίδες του περιοδικού «Λόγου και Τέχνης Πνοές» με σκέψεις και δοκίμια για τον Αριστοτέλη, ενώ με αφορμή το τεύχος που αφορούσε συνεντεύξεις, διηγήματα, ποίηση, δοκίμια και παραμύθια του Καζαντζάκη ο κ. Χασάν Αχμέτ συνέθεσε ένα ποίημα για την Πάνδοξο. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.