Κομοτηνη: Το προγραμμα των εκδηλωσεων για την επετειο της 28ης Οκτωβριου

Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί και φέτος, με λαμπρότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς της χώρας.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ κοινοποίησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην περιοχή μας. Ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν από 27 έως και 28 Οκτωβρίου 2023, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2023

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023

08:00 Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες Υπηρεσίες, και τα ΝΠΔΔ.

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση, στο Ηρώο της Πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και θα ακολουθήσει απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων παρουσία αρχών, από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς.

Τέλος προσέλευσης 10:15

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023

08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από διμοιρία οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της Ημέρας από την κ. Παπανικολάου Μαριγώ, Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στο Ηρώο της Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜΘ, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ.

Στεφάνι επίσης μπορούν να καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Ν. Ροδόπης, Συλλόγους, Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, Συνδέσμους κ.τ.λ.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδώσουν διμοιρία οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους

12:00 Παρέλαση των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας.

Η συνολική διάρκεια της παρέλασης δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τα 60 λεπτά, ως εκ τούτου παρακαλούνται οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι καθώς και οι πρόσκοποι και οδηγοί να εκπροσωπούνται από μια ολιγάριθμη διμοιρία με παιδιά άνω των 10 ετών.

Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η οδός Ορφέως.

Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ.

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023

17:05 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.