Κλασικα και αγαπημενα Μιουζικαλ «αναβιωνουν» στη Λεσχη Κομοτηναιων

Στην παράσταση “Summer Nights” με τους Ιωακείμ Ιωακειμίδη, Γιάννα Χαριτίδη και Σοφία Δερμεντζόγλου

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Summer nights” ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης στην σκηνή της Λέσχης Κομοτηναίων, μετά από έναν και πλέον χρόνο απουσία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της καθολικής παύσης που επέφερε σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα της χώρας.

Μαζί του στην σκηνή της Λέσχης Κομοτηναίων επέστρεψαν και οι Γιάννα Χαριτίδη και Σοφία Δερμεντζόγλου, οι οποίες αμφότερες έχουν πρωταγωνιστήσει σε προηγούμενες παραστάσεις, και από κοινού δημιούργησαν ένα μουσικό αφιέρωμα σε κλασικά και αγαπημένα μιούζικαλ, της παγκόσμιας θεατρικής αλλά και κινηματογραφικής παραγωγής.

“Annie”, “Les Miserables”, “Chicago”, “Cabaret”, “Mamma Mia”, “Weekend”, «Οικογένεια Άνταμς» είναι ένα μικρό μόλις κομμάτι των μιούζικαλ που επελέγησαν και αποτελούν μέρος της παράστασης που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου το βράδυ της Δευτέρας, 26 Ιουλίου.

Μία παράσταση όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο εμπνευστής και πρωταγωνιστής Ιωακείμ Ιωακειμίδης, πολύ εντυπωσιακή με πολύ ωραίους φωτισμούς κοστούμια, σκηνικά και εξαιρετικές πρωταγωνίστριες στο πλευρό του.

«Μοναδική μας επιτυχία να διασκεδάσουμε τους παρευρισκομένους»

Μία παράσταση στόχος της οποίας όπως εξήγησε είναι ο κόσμος να διασκεδάσει καθαρά με την ψυχή του, με πολύ τραγούδι και χορός, αφήνοντας έστω για λίγη ώρα τα αρνητικά συναισθήματα της πανδημίας στην άκρη.

Και για τους ίδιους όμως τους πρωταγωνιστές η παράσταση λειτουργεί «λυτρωτικά» καθώς μετά από έναν χρόνο και κάτι τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το κοινό αλλά και να εκφραστούν. Όπως εξήγησε η Σοφία Δερμεντζόγλου «είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι καθώς αμφότερα τα έχουμε στερηθεί εδώ και πολύ καιρό». Τον ίδιο ενθουσιασμό μοιράστηκε και η Γιάννα Χαριτίδη η οποία ξεχώρισε τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το κοινό ως το βασικό χαρακτηριστικό της παράστασης που ανυπομονεί να ζήσει.

Μιλώντας για το περιεχόμενο της παράστασης ο Ιωακείμ εξήγησε πως στην ουσία  «πρόκειται για ένα ποτ πουρί από τραγούδια με ελάχιστο έως και μηδενικό θεατρικό στοιχείο» υπογραμμίζοντας και τη δυσκολία του εγχειρήματος. Άλλωστε όπως τόνισε και η Σοφία παρουσιάζονται περισσότερα από 28 τραγούδια, κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχουν χορογραφίες αλλά και αλλαγές τραγουδιών που ανεβάζουν τη δυσκολία.

Για την παρουσίαση της παράστασης η ομάδα των τριών εργάζεται εντατικά από το Πάσχα και μετά, με το διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με τα προηγούμενα εγχειρήματά τους το ότι πλέον ο Ιωακείμ διαθέτει έναν επαγγελματικό χώρο για τις πρόβες τους. Έναν χώρο, ο οποίος όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν διατίθεται και προς τρίτους για τον σκοπό της λειτουργίας του, ήτοι για πρόβες κ.ο.κ.  Ερωτηθείς ως προς την έως τώρα επιτυχία του εγχειρήματος ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος δεδομένων και των συνθηκών του κορωνοϊού που έφερε και την ματαίωση παραστάσεων και λοιπών δράσεων, δηλώνοντας ακόμα πιο αισιόδοξος για την συνέχεια.

Ερωτηθέντες σε σχέση με τα επόμενα βήματά τους, οι τρεις συντελεστές δήλωσαν σίγουροι για την συνέχεια τους στον χώρο του πολιτισμού, αρχικά «επενδύοντας» στις σπουδές τους στο κομμάτι που έχουν επιλέξει, ευχόμενοι βεβαίως οι συνθήκες να είναι τέτοιες που θα τους επιτρέψουν να συνεχίζουν να εργάζονται για την επίτευξη των ονείρων τους.

Κλείνοντας εν είδει πρόσκλησης προς όσους ενδεχομένως θα ήθελαν να δώσουν το παρών στην παράσταση απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής προς όλους όσους επιθυμούν να περάσουν καλά, ενθυμούμενοι αγαπημένα τραγούδια και μουσικές, δίνοντας με την σειρά τους δύναμη στο σύνολο των συντελεστών της παράστασης, μεταξύ των οποίων και οι Εμμανουέλα Καφετζοπούλου, Κωνσταντίνος Κολάτσος και Νίκος Νταλιάνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.