Εξι υποτιμημενες ηθοποιοι της τηλεορασης

tv’s... inspector

H τηλεόραση είναι δύσκολο σπορ, στην Αμερική όμως που μας βομβαρδίζει καθημερινά με καινούργια προγράμματα, δεν είναι καθόλου δύσκολο, τουναντίον, είναι το πλέον εύκολο και σύνηθες να αγνοηθούν συγκλονιστικές ερμηνείες και ηθοποιοί «διαμαντάκια». Πάμε να δούμε μερικές από αυτές.

LAURA DONNELLY

H Ιρλανδή ηθοποιός έγινε γνωστή μέσα από τις εμφανίσεις της σε σειρές όπως το “Outlander”, το “The Fall” κ.ά., και ήταν σε όλες συγκλονιστική. Ποτέ όμως δεν είχε την τύχη να της αναθέσουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο για να διαπρέψει. Μέχρι το “The Nevers”, όπου η Donnelly έδωσε αδιαμφισβήτητα ρέστα και είχε την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο και το εύρος της, παρότι η σειρά δεν έλαβε καθόλου θερμή υποδοχή λόγω της υπόθεσης Joss Whedon. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα προκύψει ένα καλύτερο πρότζεκτ, μία καλύτερη συγκυρία και η Donnelly θα γίνει η πρωταγωνίστρια που αξίζει να είναι και θα αναγνωριστεί ως τέτοια.

TROIAN BELLISARIO

To ξέρω, έχω κουράσει, αλλά θα συνεχίσω να το λέω και να το δηλώνω με κάθε ευκαιρία. Η Troian Bellisario είναι πολλά περισσότερα από πρωταγωνίστρια μιας εφηβικής σαπουνόπερας –την οποία και κουβάλησε στους ώμους της– και το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Εκτός από τον ρόλο της Spencer στο “Pretty Little Liars” –στον οποίο «κέντησε» ακόμα και όταν το σενάριο τον πρόδιδε–, η Bellisario έχει πρωταγωνιστήσει και στη διαδικτυακή σειρά “Lauren”, όπου υποδύθηκε μία γυναίκα στον στρατό που καταγγέλλει τους ανωτέρους της για βιασμό, διακινδυνεύοντας τα πάντα και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρει δικαίωση σε έναν κόσμο γεμάτο διαφθορά.

MELANIE LYNSKEY

H Melanie Lynskey είναι καλή ηθοποιός. Εμείς το ξέραμε. Η ακαδημία το έμαθε φέτος. “Better late than never” δεν λένε όμως; Η Lynskey έγινε γνωστή μέσα από τo “Two and a half men” παρότι πριν είχε διαγράψει μία μικρή πορεία στον κινηματογράφο με ρόλους σε πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες όπως το “Heavenly Creatures” και μετέπειτα συνέχισε να ισορροπεί ανάμεσα σε τηλεόραση και σινεμά. Με μία πορεία που περιλαμβάνει το “Mrs America”, το “Castle Rock” κ.ά. χρειάστηκε να έρθει το “Yellow Jackets” για να επέλθει ο θρίαμβος για τη Lynskey, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

LILY RABE

Lily Rabe. H πιο πιστή από το καστ του “American Horror Story”, βρίσκεται εκεί από την πρώτη σεζόν και η γκάμα που έχει αναδείξει είναι αξιοσημείωτη, αλλά και μόνο ένα μέρος αυτών που έχει επιτύχει η Rabe. Aς μην ξεχνάμε το μουντό “Tell me your secrets” –που εκείνη έκανε να λάμψει– ή την καριέρα της στο θέατρο όπου ήταν υποψήφια για Tony, για την ερμηνεία της στο “The Merchant of Venice”. Η Rabe έχει αποδείξει πολλές φορές την αξία της, κυρίως μέσα από outsider ρόλους, και δυστυχώς συνεχίζει να δέχεται προτάσεις δευτεραγωνιστών, να παίζει τη «φίλη της πρωταγωνίστριας», όπως έκανε στο “The Undoing”, και σπανίως τη συναντάμε στο επίκεντρο όπου αξίζει να βρίσκεται.

SARAH MICHELLE GELLAR

Εδώ είμαστε. H Sarah Michelle Gellar έγινε γνωστή σε πολύ νεαρή ηλικία μέσα από τη σαπουνόπερα “All my Children” του ABC, για την οποία κέρδισε και Daytime Emmy νεαρής ηθοποιού, αλλά και για την οποία αναγκάστηκε να πει όχι σε πολλούς μεγάλους ρόλους ταινιών, που έγιναν τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες, λόγω συμβολαίου. Μετά ήρθε το “Buffy, the Vampire Slayer” και η καριέρα της Gellar απογειώθηκε, αλλά λόγω της φύσης της σειράς η Gellar δεν έλαβε και τα ανάλογα βραβεία, ούτε φυσικά και τις ανάλογες προτάσεις, παρότι «έφτυνε αίμα» επί εφτά χρόνια, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στο cult classic “Cruel Intentions” έκανε στροφή 180 μοιρών ως η αδίστακτη Kathryn Merteuil, ενώ μετά το τέλος της “Buffy” ακολούθησε ένα σερί από ακυρωμένες σειρές. Πρώτα με τη σαπουνόπερα “Ringer”, όπου η ερμηνεία της έλαβε πολύ θετικές κριτικές, αλλά η ίδια η σειρά όχι και τόσο, και μετά με το sitcom “The Crazy Ones”, όπου έπαιζε στο πλάι του Robin Williams. Και οι δύο σειρές κόπηκαν μετά την πρώτη τους σεζόν και η Gellar αποχώρησε από την τηλεόραση, μόλις λίγα χρόνια πριν πάρει μπρος το industry και μπουν μπροστά σειρές με γυναικείους ρόλους στο επίκεντρό τους, γυναίκες αντιηρωίδες, χαρακτήρες που πριν ήταν αμιγώς ανδρικοί, με διάφορες εξαιρέσεις βέβαια, όπως την Kate του “Lost”, που έφαγε ασύλληπτο άδικο κράξιμο. Μήπως λοιπόν τώρα που έστρωσε το έδαφος ήρθε η ώρα η Gellar να επιστρέψει και να τους δείξει πώς γίνεται;

TATIANA MASLANY

Αυτή είναι. Η Tatiana Maslany συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσω από το “Orphan Black”, όπου υποδυόταν το 70% των χαρακτήρων. Ω, ναι. Για όσους δεν είναι γνώριμοι με τη σειρά πρέπει να πω πως πρόκειται για ένα επιστημονικής φαντασίας δράμα/θρίλερ, που έχει στο κέντρο του διάφορους κλώνους. Η Maslany καλείται να υποδυθεί μία con artist που ζει στο τρέξιμο και την επόμενη στιγμή μεταμορφώνεται σε soccer mom. Και μετά σε επιστήμονα και μετά σε διαταραγμένη κατά συρροή δολοφόνο και μετά σε αδίστακτη επιχειρηματία και μετά σε ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κατά τη διάρκεια των πέντε σεζόν της σειράς, η Maslany υποδύθηκε περίπου δεκαεφτά ηρωίδες(!), οι περισσότερες πολυδιάστατες, πολύπλοκες και απαιτητικές, με διαφορετικές προφορές, κινησιολογίες και χαρακτηριστικά, όλα εκτελεσμένα στην εντέλεια από τη Maslany, που χρειάστηκε να κάνει αυτόν τον μαραθώνιο επί τέσσερα συναπτά έτη μέχρι να λάβει το Emmy που της αντιστοιχούσε και αυτό μετά από backlash του κοινού για την προηγούμενη απουσία της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.