Εργαστηρι κινηματογραφου απο τη ΦΕΞ

Την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η έναρξη των μαθημάτων

Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ είναι μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα,(1971) με πλούσιο πρόγραμμα σε κινηματογραφικά αφιερώματα. Οι συνεργασίες της με άλλα φεστιβάλ και λέσχες φέρνουν νέους δημιουργούς στην πόλη της Ξάνθης και δίνουν το βήμα σε νέους κινηματογραφιστές. Ακόμη η λέσχη συμμετέχει σε παραγωγές που γίνονται στην Ξάνθη και οργανώνει μαθήματα, σεμινάρια και παραγωγές. Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ συνεργάζεται και παρουσιάζει στην Ξάνθη: Anim fest στην Ξάνθη, Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου, Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηματογράφου, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
 
Και φέτος στον κύκλο των μαθημάτων που διοργανώνει η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την ιστορία και τη γλώσσα του κινηματογράφου. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τέχνης αλλά και τον τρόπο που οι κινηματογραφιστές παρακολουθούν και με ποιο τρόπο συμμετέχουν σε κάθε παραγωγή.
 
Επίσης στο εργαστήρι θα αναπτυχθούν θεωρητικά αλλά και τεχνικά ζητήματα του κινηματογράφου όπως για τις κάμερες, τα διάφορα είδη φιλμ, τα φώτα, τα flash,τα φίλτρα, τα studio, τη χρήση τους και το λόγω χρήσης του καθενός.
 
Η πρώτη συνάντηση – ενημέρωση του κινηματογράφου της ΦΕΞ την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
 
Info
Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Πασχάλης Ξανθόπουλος, τηλ 6937120986
Συμμετοχή: 10 ευρώ το μήνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.