Χορωδιακα 16α «γενεθλια» για τον Συλλογο Πατεραδων

Οι χορωδίες των Συλλόγων Πατεράδων, Ιάσμου και Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης τραγούδησαν την Άνοιξη

Με την επέτειο των 16 ετών αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς του Συλλόγου Πατεράδων ΠΕ Ροδόπης συνέπεσε η συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας την Άνοιξη» που διοργάνωσε ο Σύλλογος το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξυλαγανής.

Μια συναυλία με «πρωταγωνιστές» τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου αλλά και τα μέλη των καλεσμένων χορωδιών, ήτοι την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και την νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Βαγγέλης Μουζαλιώτης ο οποίος στάθηκε στα 16α «γενέθλια» του Συλλόγου, κάνοντας λόγο για 16 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο και όπου απαιτήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πριν από 16 χρόνια σπείραμε το δέντρο το οποίο έγινε σήμερα ένα μεγάλο πλατάνι».

Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί περισσότερα των 525 μελών από το σύνολο του νομού, ωστόσο ευχή όλων για την συνέχεια είναι η εγγραφή και νέων μελών και νεότερων ηλικιακά, καθώς όπως εξήγησε ο κ.Μουζαλιώτης όλοι είναι άνω των 40 ετών.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Απόστολος Ιωάννου που έδωσε το παρών εξαίροντας το έργο του Συλλόγου αλλά και την ύπαρξη και λειτουργία υποδομών που μπορούν πλέον να φιλοξενούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις με πολυπληθή συμμετοχή.

Η αρχή του πρώτου μέρους της εκδήλωσης έγινε με τη χορωδία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση της κ.Χριστίνας Αποστολίδου, για να ακολουθήσει η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου υπό την καθοδήγηση της κ.Μεταξίας Πατρωνίδου που τους συνόδεψε και στο πιάνο.

Ο «οικοδεσπότης» Σύλλογος έκλεισε το πρώτο αυτό σκέλος της εκδήλωσης επίσης υπό τον συντονισμό της κ.Αποστολίδου, ενώ στο τέλος την σκηνή μοιράστηκαν όλες οι χορωδίες.

Η συνέχεια δόθηκε υπό τους ήχους του κ.Γιώργου Συμεωνίδη, παραδοσιακού οργανοπαίκτη ο οποίος  κράτησε το κέφι ζωντανό, καθώς στήθηκε χορός που διήρκησε ως και τις βραδινές ώρες, ενώ τους παρευρισκομένους  περίμενε και πλούσιος μπουφές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.