Αρτιος ο «Δον Κιχωτης» της σχολης χορου “Plie”

Εντυπωσίασαν οι χορευτές της σχολής

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, μια ιστορία για τα υψηλά ιδανικά του ιπποτισμού που συγκινεί διαχρονικά συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία, ένα κλασικό αριστούργημα του μπαλέτου που έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς χορογράφους και χορευτές ανά τον κόσμο, επέλεξε για τη φετινή της ετήσια παράσταση η Σχολή Κλασικού Μπαλέτου και Χορού “Plie”, η οποία βασίστηκε στην πιο σύγχρονη χορογραφία του «θρύλου» Ρούντολφ Νουρέγιεφ. 
 

Η υπόθεση του έργου, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιγκέλ Θερβάντες, περιγράφει τις περιπέτειες του ονειροπόλου ευγενή , Δον Κιχώτη, που ξεκινάει τις περιπλανήσεις του παρέα με τον ιπποκόμο του Σάντσο Πάντσα. Οι δυο τους καταλήγουν σε μια πλατεία της Βαρκελώνης όπου συναντούν την Κίτρι. Μια νεαρή κοπέλα που είναι ερωτευμένη με το νεαρό κουρέα, Μπαζίλιο. Ταυρομάχοι , κορίτσια κι αγόρια χορεύουν με ζωντάνια γύρω τους. Μια περιπέτεια πλημμυρισμένη από ερωτισμό, ιπποσύνη, νιότη και διάθεση για χορό.

«Επρόκειτο για μία παράσταση υψηλών απαιτήσεων», όπως είχε εξηγήσει σε συνέντευξή της στον ΠτΘ η κ. Φωτεινή Κουτλογεωργίου ιδιοκτήτρια της Σχολής, «που αποτέλεσε πρόκληση και για τους ίδιους τους χορευτές και τους συμμετέχοντες συνολικά».  Πρόσκληση στην οποία οι 120 χορευτές και χορεύτριες που ανέβηκαν στη σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία χαρίζοντας ένα μοναδικά θέαμα σε όσους την παρακολούθησαν. Με εντυπωσιακά κουστούμια, άψογο συγχρονισμό και χορευτικές κινήσεις όλο έκφραση η σχολή χορού Plie κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα (με δεδομένες τις «περγαμηνές» που φέρει το έργο) στεκόμενη όχι απλά στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και κάτι παραπάνω!

Δείτε το φωτορεπορτάζ πατώντας στην κεντρική εικόνα. 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.