Ανοιγει σημερα η αυλαια του Φεστιβαλ Φαναριου

Νατάσα Λιβεριάδου: «Είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τον στόχο της επισκεψιμότητας και παράλληλα με τη διασκέδαση να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους επαγγελματίες και τα μαγαζιά να δουλέψουν»

Ανοίγει σήμερα, Παρασκευή, 1 Ιουλίου, τις πόρτες του το Φεστιβάλ Φαναρίου. Μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω του κορωνοϊού η κεντρική πολιτιστική διοργάνωση του Καλοκαιριού για τον Δήμο Κομοτηνής ευελπιστεί να αποτελέσει αφορμή συνάντησης στον οικισμό του Φαναρίου, Ροδοπιτών και Ροδοπιτισσών, αλλά και επισκεπτών που θα συνδυάσουν την συναυλία της επιλογής τους, γνωρίζοντας παράλληλα τις ομορφιές και τις γεύσεις του οικισμού.

Άλλωστε βασική επιδίωξη της διοργάνωσης όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου είναι «να φέρουμε κόσμο στην περιοχή και παράλληλα με την διασκέδαση να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους επαγγελματίες και τα μαγαζιά να δουλέψουν, φέτος πολύ δε περισσότερο λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Η κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ έχει στηθεί ενώ οι εργασίες προετοιμασίας και από πλευράς καθαριότητας, πρασίνου και φωτισμού όπως εξήγησε συνεχίζονται πυρετωδώς έως και σήμερα, ούτως ώστε η αυλαία του Φεστιβάλ να ανοίξει δίχως προβλήματα.

Η προπώληση των εισιτηρίων ήδη δίνει ευοίωνα μηνύματα για τη διοργάνωση με την κ.Λιβεριάδου να εκφράζει την εκτίμηση ότι τουλάχιστον σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ με την Πάολα επί σκηνής αναμένονται περισσότεροι των 3.000 θεατών.

Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι παρά τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της εποχής, με την ακρίβεια των καυσίμων κ.ο.κ. η διοργάνωση θα στεφθεί από επιτυχία και από άποψη συμμετοχής, γεγονός για το οποίο η ΔΚΕΠΠΑΚ έχει φροντίσει να υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές, τόσο για τη μετακίνηση του κοινού, για την οποία το ΚΤΕΛ Ροδόπης έχει αναλάβει την μεταφορά από Κομοτηνή προς Φανάρι και το αντίστροφο με πληθώρα δρομολογίων για το τριήμερο του Φεστιβάλ και κόστος 5 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής, όσο και για τη διαμονή που ενδεχομένως κάποιοι θα επιλέξουν ακόμα και στο camping του οικισμού.

Ως προς την επιλογή των καλλιτεχνών όπως εξήγησε η κ.Λιβεριάδου είναι σύμφωνη με τη λογική της μεγαλύτερης δυνατής κάλυψης κάθε μουσικής επιλογής, ενώ οι επιλογές των καλλιτεχνών γίνονται και με βάση τις προτάσεις που λαμβάνουν και από τους πολίτες.

Επιστρέφει και το «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα»

Η κ. Λιβεριάδου αναφέρθηκε και στη συνέχεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Καλοκαίρι με Θέα τη θάλασσα» που θα υλοποιηθεί και φέτος το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου στο Φανάρι αλλά και στη Μέση.

«Οι ντόπιοι καλλιτέχνες, τα δικά μας παιδιά θα δώσουν και φέτος συναυλίες, ενώ θα πραγματοποιηθεί τόσο το full moon στην παραλία της Μολυβωτής, η γιορτή σαρδέλας στο Φανάρι αλλά και το πανηγύρι της Παναγίας στις 14 Αυγούστου» εξήγησε τονίζοντας ότι εν αμφιβόλω, λόγω τραυματισμού της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Συνοδινού τίθεται η πραγματοποίηση του aqua aerobic που αγαπήθηκε ιδιαίτερα.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 ή 10 Ιουλίου ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.