Την απουσια εκπαιδευτικων απο το ΣΔΕ Κομοτηνης θιγει ο βουλευτης Δ. Χαριτου

Ζητά υπό το υπ. Παιδείας άμεσα να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών

Προ των ευθυνών της θέτει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, θίγοντας το θέμα της έλλειψης εκπαιδευτικών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής.

Με παρέμβασή του στη Βουλή ο βουλευτής ζητά από την υπουργό Παιδείας να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσει το Σχολείο. Συγκεκριμένα σε ερώτηση που συνυπογράφουν 13 ακόμα βουλευτές του κόμματος ο κ. Χαρίτου τονίζει πως «το  Υπουργείο Παιδείας ενώ γνωρίζει ότι στο ΣΔΕ Κομοτηνής, όπως και στα υπόλοιπα, δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις για μόνιμους εκπαιδευτικούς, δε φρόντισε έγκαιρα να αποσπάσει ή να προσλάβει ωρομίσθιους. Με αποτέλεσμα  δύο μήνες από την έναρξη του διδακτικού έτους να μην έχει ανοίξει ακόμα το μητρώο των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν ως ωρομίσθιοι και συνεπώς να μην  έχουν οριστικοποιηθεί οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας».

Πράγμα που, όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας απαξιώνει τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, αφού αντιμετωπίζει  τους μαθητές τους ως  μαθητές δεύτερης κατηγορίας. «Όταν μάλιστα» συμπληρώνει ο κ. Χαρίτου «στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι ή επισφαλώς εργαζόμενοι, απασχολούμενοι στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, που μάταια πίστεψαν ότι μπορούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να έχουν μια νέα ευκαιρία για καλύτερη εξέλιξη και προοπτική στη ζωή τους».

Ο βουλευτής καλεί την υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών στο ΣΔΕ Κομοτηνής, αλλά και να θεσπιστούν μόνιμες οργανικές θέσεις, ώστε το ΣΔΕ να λειτουργεί από εδώ και στο εξής από την έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.