Μηνυμα νικης, αλλα οχι και ενοτητας, για τις επικειμενες εκλογικες «μαχες» εστειλε η ΔΕΕΠ Ροδοπης της ΝΔ

«Φωτιές» άναψε η τοποθέτηση του πρώην προέδρου Ντίνου Μορφακίδη για την παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών σε άλλα ψηφοδέλτια

Η «χαλαρή ψήφος» στις δημοτικές εκλογές και η απάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Αντώνη Γραβάνη

Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν τα μέλη της ΔΕΕΠ Ροδόπης το απόγευμα της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο “Anatolia” σε μια ανοιχτή για τα μέλη της οργάνωσης εκδήλωση.

Τη βασιλόπιτα της ΔΕΕΠ ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, παρουσία τόσο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Χρήστου Μέτιου, του Αντιπερφιερειάρχη Ροδόπης κ.Νίκου Τσαλικίδη, του προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ.Γιάννη Τζαμπάζη και μιας σειράς στελεχών, μεταξύ των οποίων και αυτοδιοικητικοί της «γαλάζιας» και όχι μόνο παράταξης, αλλά και πρώην πρόεδροι της οργάνωσης.

Της κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε συνέντευξη τύπου με τον κ.Γιάννη Τζαμπάζη να ξεκινά την τοποθέτησή του με ευχές για υγεία, ευημερία και εργασία για όλους, αλλά και επιτυχημένη εκλογική χρονιά για το καλό της πατρίδας.

Ο Γ. Τζαμπάζης, όπως εξήγησε απουσία του κυβερνητικού βουλευτή κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη λόγω της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου τονίζοντας ότι «έχει υλοποιηθεί το 100% όσων είχαν εξαγγελθεί», κάνοντας ειδική μνεία στην ελάφρυνση της φορολογικής πολιτικής εξαιτίας της κατάργησης όπως τόνισε περίπου 50 φόρων, που αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε βασικούς τομείς της πολιτικής της ΝΔ, επικεντρώνοντας τόσο στο κομμάτι της παιδείας όπου και υπενθύμισε την δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ισχυροποίηση του ΔΠΘ, όσο και στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής πολιτικής, καθώς και στην ενίσχυση των πολιτών για την αντιμετώπιση του ισχυρού αποτυπώματος της ενεργειακής κρίσης.

«Ανήκουμε σε μια φιλελεύθερη παράταξη που υποκινεί και παρακινεί την ελεύθερη οικονομία,  τις επενδύσεις, χωρίς όμως να αφήνει ασύδοτο το κεφάλαιο, ελέγχοντας πάντα το εθνικό και το κοινωνικό συμφέρον των πολιτών» ανέφερε ο ίδιος ενώ επικεντρώνοντας στην Ροδόπη τόνισε πως αυτή «έχει μπει στον χάρτη της Ελλάδας και για το ενεργειακό». «Η βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής δεν είναι σήμερα όπως ήταν. Πριν πέντε χρόνια δεν είχαμε καθόλου ζήτηση για οικόπεδα, σήμερα δεν υπάρχουν οικόπεδα» ανέφερε τονίζοντας πως γίνονται μεγάλες επεκτάσεις και από τις υφιστάμενες επιχειρήσεις οι οποίες ελπίδα όλων είναι να δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας.

«Είμαστε η κυβέρνηση που βάζει πρώτα το κράτος και ύστερα το κόμμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης, εξαπολύοντας επίθεση και προς το  κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διερωτώμενος «είμαστε προοδευτικοί όταν κλείνουμε τις τράπεζες; Όταν βάζουμε στην ουρά τον κόσμο για είκοσι ευρώ; Όταν κρατικοποιούμε την ΔΕΗ και όλες τις επιχειρήσεις και τις χρεοκοπούμε; Είμαστε προοδευτικοί όταν ρίχνουμε τον φράχτη και όταν  ασκούμε φοροεισπρακτική πολιτική σε ότι πετάει και ότι κολυμπάει; Δεν είναι αυτή η ζωή».

Απολογισμός αλλά και υποσχέσεις για τα όσα έπονται από τον Χρήστο Μέτιο

Τον λόγο έλαβε ακολούθως ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Χρήστος Μέτιος ο οποίος ευχήθηκε το 2023 να είναι μία «νικηφόρα» χρονιά τόσο στις επερχόμενες βουλευτικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις οποίες αμφότερες δήλωσε αισιόδοξος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια περίοδο συνεχών και απανωτών κρίσεων, για να εξάρει το έργο τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της κυβέρνησης της ΝΔ, που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στάθηκαν και διαχειρίστηκαν τις κρίσεις αυτές, τονίζοντας πως με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα δρομολογούν και μια σειρά μεγάλων έργων υποδομών. Έργα που όπως υπογράμμισε αναβαθμίζουν την περιοχή μας και τη καθιστούν πέρασμα και κόμβο στου τομείς της ενέργειας, των μεταφορών του εμπορίου για την πατρίδα μας και την ευρύτερη περιοχή.

«Μας ικανοποιεί που ο τόπος μας αναβαθμίζεται γεωπολιτικά, που είμαστε ένα σημαντικό πέρασμα θέλουμε όμως η ΠΑΜ-Θ να αποτελεί και προορισμό για ανθρώπους και επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας ως διοίκηση έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο για την συνολική ανάπτυξη της Περιφέρειας ώστε αυτή να γίνει μια περιφέρεια «ανοιχτή, ανθρώπινη και δυναμική».

Ο ίδιος μίλησε για μια σειρά εκατοντάδων έργων σε όλη την Περιφέρεια που στο σύνολό τους έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πολλά εξ αυτών ήδη υλοποιούνται ενώ όπως τόνισε στα ήδη ανακοινωθέντα το 2019 στην ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας, έχουν προστεθεί μια σειρά έργων που αγγίζουν συνολικά τα 600 και τα οποία θα παρουσιαστούν αναλυτικά το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος έδωσε μάλιστα παραδείγματα των σημαντικότερων κατά την άποψή του έργων, ενώ προανήγγειλε σημαντικές ανακοινώσεις και έργα που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το κέντρο της Κομοτηνής.

«Το επόμενο διάστημα θα κινηθούμε σε τρεις κατευθύνσεις την ολοκλήρωση των υποδομών στις μεταφορές και την ενέργεια, στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στηρίζοντας πιο δυναμικές κατευθύνσεις για πραγματικές ανάγκες και στην στήριξη των πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη» κατέληξε ο ίδιος.

Στην Ροδόπη και τα έργα που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό στα όσα έγιναν κατά την διάρκεια του 2022.

«Φωτιές» άναψε ο Ντίνος Μορφακίδης

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης και πρώην πρόεδροι της οργάνωσης, ωστόσο οι τόνοι ανέβηκαν με την τοποθέτηση του πρώην προέδρου της οργάνωσης κ. Ντίνου Μορφακίδη.

Ο κ.Μορφακίδης  έκανε μία σύντομη αναφορά στη δική του θητεία στην προεδρία της, τότε, ΝΟΔΕ, τονίζοντας πως το σύνολο των στελεχών του κόμματος πρέπει να είναι δίπλα στο κόμμα σε κάθε αγώνα και κάθε προσπάθεια. Υπογράμμισε δε ότι «όλα είναι μετερίζια πολιτικά» και δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις «μάχες» για τις εθνικές εκλογές, Περιφέρεια και Δήμους.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο ίδιος αναφέρθηκε στην περίοδο κατά την οποία κλήθηκε να προτείνει επικεφαλής αλλά και να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Δήμο Κομοτηνής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Όπως ανέφερε τότε η κ.Φελίνα Καζάκου «μπήκε μπροστά» σε εποχές που «όλα τα στελέχη είχα λακίσει» . «Με την Φελίνα τότε κάναμε μοναχική πορεία» ανέφερε, τονίζοντας πως «μόνο μετάνοιες στην Παναγία δεν κάναμε για να στελεχώσουμε το ψηφοδέλτιο της».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Αντώνη Γραβάνη ο οποίος στις εκλογές του 2019 επίσης ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. «Ο Αντώνης Γραβάνης μπήκε μπροστά για να τιμήσει την παράταξη, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να κερδίσει τις εκλογές». «Και πώς θα έβγαινε» διερωτήθηκε ο ίδιος «όταν τα μισά στελέχη της ΝΔ είναι απόντες από το ψηφοδέλτιό του και στελεχώνουν άλλα ψηφοδέλτια; Μιλάμε για κομματική οργάνωση;».

Άμεση ήταν η αντίδραση των μελών της διοικούσας παράταξης του Δήμου Κομοτηνής κ.κ. Θέμη Τζενετίδη, Γιάννη Μουρτίδη και Χρήστου Νάκου, οι οποίοι ζήτησαν να παρέμβουν, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανέβουν.

Τον ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννης Τζαμπάζης ο οποίος ωστόσο σε έντονο ύφος αναφέρθηκε στους προαναφερθέντες κ.κ. Τζενετίδη, Μουρτίδη και Νάκο, καθώς και στον κ. Στράτο Τσακιρίδη, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αγνοήσει την προσπάθεια τους «γιατί στις εσωκομματικές, εθνικές, περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις είναι εδώ και στηρίζουν».

Ο κ.Τζαμπάζης ωστόσο αναφέρθηκε και στην «επίσημη γραμμή της κυβέρνησης» σε σχέση με τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η γραμμή της κυβέρνησης λέει ότι στηρίζουμε το κόμμα στις εθνικές εκλογές, δίνουμε χρίσμα και πάμε όλοι μαζί στις περιφερειακές εκλογές», ενώ για τις δημοτικές εκλογές σε Δήμους κάτω των 100.0000 κατοίκων «τα μέλη μας είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν», επαναλαμβάνοντας στην συνέχεια πως σε επίπεδο δήμου «υπάρχει χαλαρή ψήφος».

Τα πνεύματα κατευνάστηκαν με τον κ. Μορφακίδη να λαμβάνει εκ νέου τον λόγο, επαναλαμβάνοντας πως «το κόμμα δεν μπορεί να είναι ενωμένο μερικώς» για να καλέσει έπειτα τα στελέχη του κόμματος να βγουν στην κοινωνία και να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες. «Στους οικισμούς ψάχνουν να βρουν στέλεχος πολιτικό» ανέφερε, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία, να την ακούσουμε, γιατί περνάει δύσκολα και έχουν την ανάγκη στελεχών που θα τους πουν μια κουβέντα, θα κάνουν μια χειραψία και θα πουν είμαστε εδώ εμείς». «Πρέπει τα στελέχη να είμαστε δίπλα στην κοινωνία, να ακούμε τα προβλήματά τους και να τα προωθούμε εκεί που ακριβώς μπορούν να επιλυθούν» κατέληξε.

Αντώνης Γραβάνης: «Σε αυτήν την μάχη δεν περισσεύει κανείς»

Τον λόγο μετά την τοποθέτηση του κ.Μορφακίδη έλαβε ο επικεφαλής της «Σύμπραξη Προοπτικής» και πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης ο οποίος έδωσε την δική του απάντηση στα περί «χαλαρής ψήφου» του κ.Τζαμπάζη στις δημοτικές εκλογές δίνοντας την δική του απάντηση σε σχέση με την ενότητα και την  συστράτευση που απαιτείται από όλους, όπως τόνισε, για το σύνολο των πολιτικών αναμετρήσεων που επίκεινται εντός του 2023.

«Η δική μου υποψηφιότητα στον Δήμο Κομοτηνής έχει ένα και μόνο σκοπό, την αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση στην πόλη. Έχει ως μόνο σκοπό τον τόπο και την περιοχή μας, και αυτός είναι ο λόγος που την επόμενη ημέρα ο Δήμος Κομοτηνής θα αλλάξει διοίκηση» ανέφερε ενώ απευθυνόμενος προς τον κ.Τζαμπάζη υπογράμμισε πως «δεν ξέρω για τα περί χαλαρής ψήφου, αλλά πραγματικά οφείλουμε όλοι εδώ μέσα να δώσουμε αγώνα για να μπορέσει αυτή η περιοχή να προχωρήσει μπροστά».

«Το ποιος είμαι το ξέρετε όλοι. Δεν χρειάζομαι διαπιστευτήρια. Έχω δώσει αγώνες με πάρα πολλούς από εσάς, δρόμο δρόμο, σπίτι σπίτι, γειτονιά γειτονιά, γιατί πιστεύαμε και είχαμε τα ίδια ιδανικά, θέλαμε να δώσουμε τους ίδιους αγώνες και πάνω απ’ όλα είχαμε ένα κοινό: την αγάπη για την περιοχή μας αλλά και τις ίδιες αρχές και αξίες, για τις οποίες σας καλώ, ασχέτως των όσων ειπώθηκαν πριν, να δώσουμε αγώνα για τον Δήμο Κομοτηνής».

«Θέλω όλοι να είστε δίπλα μας σε αυτό, γιατί ο τόπος και η περιοχή μας χρειάζεται αλλαγή» συνέχισε απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας προς όλους ούτως ώστε  «να μπορέσουμε να έχουμε επιτυχία σε όλα τα εγχειρήματα και τους αγώνες που έχουμε τη νέα χρονιά, μια χρονιά δύσκολη που χρειάζεται συστράτευση μια χρονιά που θα καθορίσει την μοίρα της περιοχής και του τόπου μας, για τα επόμενα χρόνια». «Σε αυτήν την μάχη δεν περισσεύει κανείς» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.