Η «γραμμη» της ΝΔ για τις επικειμενες εκλογικες αναμετρησεις

Ανέβηκαν οι τόνοι με αφορμή την τοποθέτηση του Ντίνου Μορφακίδη για τους γαλάζιους που στελεχώνουν άλλα ψηφοδέλτια

Στηρίζουμε το κόμμα στις εθνικές, «χρίσμα» στην Περιφέρεια, «χαλαρή ψήφος» στις δημοτικές εκλογές η απάντηση του Γιάννη Τζαμπάζη που κλήθηκε να ηρεμήσει τα πνεύματα

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο “Anatolia” με αφορμή την τοποθέτηση του πρώην προέδρου της οργάνωσης κ. Ντίνου Μορφακίδη.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Μορφακίδης έκανε μία σύντομη αναφορά στη δική του θητεία στην προεδρία της, τότε, ΝΟΔΕ, τονίζοντας πως το σύνολο των στελεχών του κόμματος πρέπει να είναι δίπλα στο κόμμα σε κάθε αγώνα και κάθε προσπάθεια. Υπογράμμισε δε ότι «όλα είναι μετερίζια πολιτικά» και δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις «μάχες» για τις εθνικές εκλογές, Περιφέρεια και Δήμους.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Μορφακίδης αναφέρθηκε στην περίοδο κατά την οποία κλήθηκε να προτείνει επικεφαλής αλλά και να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Δήμο Κομοτηνής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Όπως ανέφερε τότε η κ.Φελίνα Καζάκου «μπήκε μπροστά» σε εποχές που «όλα τα στελέχη είχα λακίσει» . «Με την Φελίνα τότε κάναμε μοναχική πορεία» ανέφερε, τονίζοντας πως «μόνο μετάνοιες στην Παναγία δεν κάναμε για να στελεχώσουμε το ψηφοδέλτιο της».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Αντώνη Γραβάνη ο οποίος στις εκλογές του 2019 επίσης ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. «Ο Αντώνης Γραβάνης μπήκε μπροστά για να τιμήσει την παράταξη, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να κερδίσει τις εκλογές». «Και πώς θα έβγαινε» διερωτήθηκε ο ίδιος «όταν τα μισά στελέχη της ΝΔ είναι απόντες από το ψηφοδέλτιό του και στελεχώνουν άλλα ψηφοδέλτια; Μιλάμε για κομματική οργάνωση;».

Άμεση ήταν η αντίδραση των μελών της διοικούσας παράταξης του Δήμου Κομοτηνής κ.κ. Θέμη Τζενετίδη, Γιάννη Μουρτίδη και Χρήστου Νάκου, οι οποίοι ζήτησαν να παρέμβουν, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανέβουν.

Τον ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννης Τζαμπάζης ο οποίος ωστόσο σε έντονο ύφος αναφέρθηκε στους προαναφερθέντες κ.κ. Τζενετίδη, Μουρτίδη και Νάκο, καθώς και στον κ. Στράτο Τσακιρίδη, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αγνοήσει την προσπάθεια τους «γιατί στις εσωκομματικές, εθνικές, περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις είναι εδώ και στηρίζουν».

Ο κ.Τζαμπάζης ωστόσο αναφέρθηκε και στην «επίσημη γραμμή της κυβέρνησης» σε σχέση με τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η γραμμή της κυβέρνησης λέει ότι στηρίζουμε το κόμμα στις εθνικές εκλογές, δίνουμε χρίσμα και πάμε όλοι μαζί στις περιφερειακές εκλογές», ενώ για τις δημοτικές εκλογές σε Δήμους κάτω των 100.0000 κατοίκων «τα μέλη μας είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν», επαναλαμβάνοντας στην συνέχεια πως σε επίπεδο δήμου «υπάρχει χαλαρή ψήφος».

Δείτε το απόσπασμα

Τα πνεύματα κατευνάστηκαν με τον κ. Μορφακίδη να λαμβάνει εκ νέου τον λόγο, επαναλαμβάνοντας πως «το κόμμα δεν μπορεί να είναι ενωμένο μερικώς» για να καλέσει έπειτα τα στελέχη του κόμματος να βγουν στην κοινωνία και να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες. «Στους οικισμούς ψάχνουν να βρουν στέλεχος πολιτικό» ανέφερε, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία, να την ακούσουμε, γιατί περνάει δύσκολα και έχουν την ανάγκη στελεχών που θα τους πουν μια κουβέντα, θα κάνουν μια χειραψία και θα πουν είμαστε εδώ εμείς». «Πρέπει τα στελέχη να είμαστε δίπλα στην κοινωνία, να ακούμε τα προβλήματά τους και να τα προωθούμε εκεί που ακριβώς μπορούν να επιλυθούν» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.