Ιλχαν Αχμετ κατα την συζητηση του προυπολογισμου του 2024

«Προϋπολογισμός για τον λαό χωρίς τον λαό!»

«Αν δεν επενδύσουμε στην κοινωνική απελευθέρωση και χειραφέτηση της Μειονότητας, τότε όσα λεφτά κι αν ρίξουμε στη Θράκη, δεν θα εγγυηθούν την συγκρότηση μιας συνεκτικής κοινωνίας με συνοχή»

Κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024» παρενέβη ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Οι πολίτες πληρώνουν σήμερα την δεύτερη υψηλότερη φορολογία φόρων κατανάλωσης και την έκτη υψηλότερη φορολογία έμμεσων φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ, ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ. Με του υπέρογκους αυτούς φόρους ο Έλληνας μισθωτός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μέσω των αγορών των βασικών του αναγκών από το μάρκετ καθώς και του καυσίμου του για το ΙΧ του, προπληρώνει τα διάφορα bonus και pass τα οποία μοιράζει έπειτα η κυβέρνηση ως “οικονομική ενίσχυση”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ροδόπης.

«Με τα νούμερα της EUROSTAT να οργιάζουν, κατατάσσοντας μας στη 2η χειρότερη θέση σε επίπεδο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρώπη των 27, γίνεται φανερό πώς και αυτός ο Κρατικός Προϋπολογισμός που σχεδίασε η ΝΔ, είναι ένας προϋπολογισμός για τον λαό αλλά χωρίς τον λαό! », κατέληξε ο βουλευτής Ροδόπης, ολοκληρώνοντας πρώτο μέρος της ομιλίας του με αυστηρή κριτική για τις κοινωνικές δαπάνες του προϋπολογισμού που οδηγούν σε αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων σε μια εποχή που οι ασύμμετρα υψηλές τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών, απομειώνουν καθημερινά τα εισοδήματα των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 

Ειδική αναφορά στη Θράκη

Αμέσως μετά, ο Ιλχάν Αχμέτ, έκανε εκτενή αναφορά στη θεσμική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Θράκη, επισημαίνοντας ότι η «οικονομική Ανάπτυξη που δεν συνδέεται με στέρεους δημοκρατικούς θεσμούς και ελεύθερες κοινωνίες, είναι μια ελλειπτική διαδικασία που δεν οδηγεί στην έξοδο από τη χρόνια οικονομική- και- κυρίως- κοινωνική υστέρηση».

«Αυτό που θέλω να πω κ. συνάδελφοι, είναι ότι αν δεν επενδύσουμε στην κοινωνική απελευθέρωση και χειραφέτηση της Μειονότητας, τότε όσα λεφτά κι αν ρίξουμε στην Θράκη, δεν θα εγγυηθούν την συγκρότηση μιας συνεκτικής κοινωνίας με συνοχή, ισότητα ευκαιριών και δικαιωμάτων», κατέληξε ο ίδιος, καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟΚ. –Κίνημα Αλλαγής.

Με την ομιλία του αυτή ο Ιλχάν Αχμέτ θέλησε να απευθύνει ένα ισχυρό μήνυμα κοινωνικής απελευθέρωσης, ισότητας και δικαιοσύνης για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας από το βήμα της Βουλής όλα όσα  συνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών Μαΐου και Ιουνίου στο νομό Ροδόπης.

«Να είστε βέβαιοι, όμως, ότι χάριν καμιάς σκοπιμότητας δεν θα υποστείλω τον αγώνα για μια Θράκη που την κρατούν σε ομηρεία τα δεσμά αναχρονιστικών και αντιδραστικών αντιλήψεων και παρεμβάσεων, από όπου κι αν προέρχονται» δεσμεύτηκε ο ίδιος για να τονίσει πως «η αγάπη μου για την Θράκη μας και την Ελλάδα είναι πάνω και έξω από κάθε είδους πολιτικές σκοπιμότητες». «Αυτό το πολιτικό όραμα θα το υπηρετήσω μέχρι τέλους», ήταν η κατακλείδα της τοποθέτησης του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.