Καθαρισμοι ρεματων στη Διαλαμπη

Ήταν μια χρόνια απαίτηση των κατοίκων μετέφερε ο Μανώλης Ταπατζάς

Με τα ρέματα πλησίον του οικισμού Διαλαμπής στον δήμο Ιάσμου, συνεχίζονται οι εργασίες που υλοποιούνται με μέριμνα της Αντιπεριφέρειας ΠΕ Ροδόπης.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μανώλης Ταπατζάς μετέφερε πως οι εν λόγω εργασίες ήταν μια χρόνια απαίτηση των κατοίκων, του ίδιου του οικισμού, «που δυστυχώς δεν είχε γίνει στο παρελθόν ή εκεί όπου έγιναν παρεμβάσεις ήταν ελλιπείς».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος. Η αύξηση της συχνότητας λόγω κλιματικής αλλαγής και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε συνδυασμό με την αστική ανάπτυξη και τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις στις φυσικές υδατορροές, καθιστούν αναγκαία τη συστηματική συντήρηση και διαχείριση των ρεμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.