Ευριπιδης Στυλιανιδης: «Η εκλογη Ρουσοπουλου ενισχυει τη φωνη μας, σε ενα φορουμ που συναντιονται 46 κρατη»

«20.000-30.000 άτομα που ζουν στο εξωτερικό, δεν μπορεί να διαμορφώνουν απόφαση για το ποιος θα βγει βουλευτής Ροδόπης∙ μπορούν όμως να διαμορφώνουν απόφαση για το ποιος θα βγει κυβέρνηση στην Ελλάδα»

Για τη σημασία της εκλογής του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στην προεδρεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και σταθερό μέλος τα τελευταία χρόνια της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή οργανισμό κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Φιλοξενούμενος στη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm», ο κ. Στυλιανίδης θύμισε πως η Ελλάδα για πρώτη φορά εκλέγει πρόεδρο  σε ένα  τόσο μεγάλο περιφερειακό διεθνή οργανισμό και έκανε λόγο για εκλογή που τιμά τη χώρα και «δικαιώνει όλους εμάς που αγωνιστήκαμε από τα ίδια  μετερίζια και τα προηγούμενα χρόνια, αναζητώντας έτσι την καταξίωση, την  αξιοκρατία, την ανάδειξη  κάποιων αξιών  για τις οποίες παλεύουμε από  παιδιά».

«Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελλάδας»

Μάλιστα το γεγονός ότι Γενική Γραμματέας του Οργανισμού, είναι η κ. Δέσποινα  Χατζηβασιλείου επίσης Ελληνίδα,  σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης, αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο των αξιών για τις οποίες παλεύει ο Διεθνής Οργανισμός,  δηλαδή την προστασία των δικαιωμάτων  και τη σωστή λειτουργία της δημοκρατίας. «Για την Ελλάδα είναι  σημαντικό διότι ενισχύεται η φωνή μας, εδώ σε ένα φόρουμ που συναντιόνται 46  κράτη, τα οποία αντιμετωπίζουν με τρόπους πρακτικούς και πολιτικούς τα φαινόμενα  παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και προωθούν με συστηματικότητα τρόπους βελτίωσης της ποιότητας της δημοκρατίας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης εξηγώντας πως «εδώ συζητούνται  ζητήματα που έχουν  να κάνουν με τις  μειονότητες, εδώ συζητούνται ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ισότητα των ευκαιριών, με τη στήριξη ειδικών ομάδων που  μπορεί να αντιμετωπίζουν  προβλήματα,  με την προώθηση της ισότητας γενικώς, με την   προστασία του παιδιού, αλλά και με την αντιμετώπιση  κρίσεων, ακόμα  και πολεμικών, σαν αυτές που βιώνουμε στην Ουκρανία, στη Γάζα  και σε άλλες περιοχές της ευρύτερης ευρωπαϊκής ηπείρου».

Πρόσκληση στον Κύπριο Πρόεδρο να επισκεφθεί τη Θράκη

Ο κ. Στυλιανίδης στάθηκε και στην παρουσία του Κύπριου Προέδρου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνέλευσης, κάνοντας λόγο για εξαιρετική παρουσία. «Απάντησε σε επιθετικές ερωτήσεις που του ασκήθηκαν από διάφορες πλευρές με πολύ αποστομωτικό τρόπο. Οι τοποθετήσεις του ήτανε πάρα  πολύ εύστοχες και νομίζω ότι έστρεψαν το διεθνές ενδιαφέρον και  σε αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο και δημιούργησαν την ελπίδα ότι στο πλαίσιο αυτού του διεθνούς οργανισμού ενδεχομένως να δούμε να γίνεται κάτι θετικότερο από ό,τι έχουμε βιώσει μέχρι τώρα και για το κυπριακό» εκτίμησε ο κ. Στυλιανίδης και αποκάλυψε πως στο περιθώριο των εργασιών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει μαζί του, καλώντας τον μάλιστα να επισκεφθεί τη Θράκη. «Μου απάντησε πάρα πολύ θετικά» ανέφερε ο ίδιος.

Ναι στην επιστολική ψήφο για την επικράτεια όχι όμως για την εκλογική περιφέρεια

Στο περιθώριο της συνομιλίας ο κ. Στυλιανίδης ρωτήθηκε και για την τρέχουσα νομοθετική κοινοβουλευτική επικαιρότητα εν Ελλάδι, ήτοι το νομοσχέδιο για την επιστολή ψήφο, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο δικαστικό χάρτη της χώρας και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 Όσον αφορά το θέμα της επιστολικής ψήφου, ο βουλευτής Ροδόπης στάθηκε στην τροπολογία για την επέκταση της πρόνοιας και στις εθνικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού, δηλώνοντας πως «η επιστολική ψήφος ενισχύει τη συμμετοχή του αποδήμου  ελληνισμού στη διαμόρφωση πολιτικών αποτελεσμάτων και συνδέει ένα μέρος του ελληνισμού που είναι αποξενωμένο με τη μητρόπολη». Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος που εισακούστηκε η παρατήρησή του ώστε η ψήφος των κατοίκων του εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου και επιλέξουν την επιστολή ψηφοφορία να μετράει μόνο στο σύνολο της επικράτειας και όχι στις εκλογικές περιφέρειες διότι σύμφωνα με τον ίδιο αυτό θα επηρέαζε πάρα πολύ αρνητικά τον νομό  Ροδόπης.  Όπως υποστήριξε «20-30.000 άτομα  που  μπορεί να ζουν στο εξωτερικό, στην Τουρκία, στην Αμερική, στη Γερμανία, όταν ψηφίζουνε μετά από τόσα  χρόνια απουσίας, δεν μπορεί  να διαμορφώνουν απόφαση για το ποιος θα βγει βουλευτής Ροδόπης. Μπορούν όμως να διαμορφώνουν απόφαση  για το ποιος θα βγει κυβέρνηση στην Ελλάδα, γιατί  έχουν  κριτήρια που βλέπουν την εικόνα  της Ελλάδας διεθνώς».

Για τις αλλαγές στο δικαστικό χάρτη ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για μεταρρύθμιση που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν επιφέρει αλλαγές στον δικαστικό χάρτη της περιοχής.

Κίνητρα χρειάζεται η παραδοσιακή οικογένεια με το βλέμμα στο δημογραφικό

Τέλος στο θέμα του γάμου των ομόφυλο ζευγαριών επανέλαβε την αντίθεσή του, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούμε επ’ ουδενί να διαταράξουμε την  έννοια της παραδοσιακής οικογένειας όπως περιγράφεται στο άρθρο 21 του Συντάγματος, μαζί  με τη μητρότητα, διότι τότε πιστεύω ότι υπονομεύουμε ένα έθνος σαν το ελληνικό το οποίο κινδυνεύει από το δημογραφικό,  να γίνει  από 11 εκατ.,  7 εκατ.  Αυτό που  πρέπει να ενισχύσουμε με τις πολιτικές μας είναι την τρίτεκνη και την πολύτεκνη οικογένεια, να κινητροδοτήσουμε την έγκαιρη δημιουργία οικογένειας ως ιδανικό. Ως κοινωνία έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε, γιατί ακριβώς η οικογένεια άντεξε, όταν το κράτος κατέρρευσε και θα πρέπει να συνεχίσουμε να την στηρίζουμε».

Παράλληλα σχολίασε την επιλογή του πρωθυπουργού να μην επιβάλλει κομματική πειθαρχία στο εν λόγω θέμα λέγοντας πως «αυτό δείχνει ότι αντιλαμβάνεται ότι ηγείται ενός μεγάλου κόμματος που έχει όλες τις απόψεις μέσα» και άφησε αιχμές για τη στάση όσων κομμάτων επιβάλλουν κομματική πειθαρχίες υποστηρίζοντας πως «έχουν νοοτροπία μικρού κόμματος και αυτό φαίνεται και στις κάλπες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.