Οζγκιουρ Φερχατ: «Πολιτικη η αποφαση της ανεξαρτητοποιησης μου απο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Ο βουλευτής Ροδόπης για την απόφασή των 9 βουλευτών να ανεξαρτητοποιηθούν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τι ακολουθεί για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα

Πολιτική ήταν η απόφαση του βουλευτή Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ να γνωστοποιήσει χθες, Πέμπτη την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μαζί με οκτώ ακόμα βουλευτές του κόμματος, αλλά και 57 συνολικά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Η απόφαση της αποχώρησης των στελεχών της ομάδας των «6+6», δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά περισσότερο αναμενόταν δεδομένων και των όσων έλαβαν χώρα και αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης των «6+6» την περασμένη Κυριακή, ωστόσο η αποχώρηση του κ.Φερχάτ, καθώς και του βουλευτή Ξάνθης κ.Χουσεϊν Ζεϊμπέκ αποτέλεσαν έκπληξη. Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την τοποθέτηση του κ.Φερχάτ στην θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας του κόμματος με απόφαση του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

«Το νέο εγχείρημα έπρεπε να υποστηριχθεί»

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Πέμπτης, 23 Νοεμβρίου, έκανε λόγο για μία «βασανιστική» απόφαση, δεδομένου ότι όπως τόνισε «έχω υπηρετήσει με πίστη και  αφοσίωση τον χώρο της αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για είκοσι και πλέον χρόνια». «Ήτανε μια απόφαση που ήρθε μετά από ώριμη σκέψη» πρόσθεσε εξηγώντας πως «πιστεύω ότι έπρεπε να υποστηριχτεί το νέο αυτό εγχείρημα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βυθιζότανε ολοένα και περισσότερο στην εσωστρέφεια και δεν ανταποκρινόταν στον ρόλο που του είχε αναθέσει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του, όπως και η μειονότητα».

«Θα κριθούμε επί των αποφάσεών μας στο μέλλον»

Κληθείς να εξηγήσει περισσότερο τα λεγόμενά του ο ίδιος αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας πως «παραμέρισε για να πάμε καλύτερα, όχι για να πάμε χειρότερα», γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο διαφαινόταν με την αλλαγή στην ηγεσία, αλλά και τις επιλογές που έχουν μέχρι στιγμής γίνει. Μιλώντας όπως ξεκαθάρισε για πολιτικές και όχι για πρόσωπα, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, τόνισε πως «δεν μπορεί ένα ολόκληρο κόμμα αξιωματικής  αντιπολίτευση να ασχολείται με το πότε και αν θα γίνει διάσπαση και το αν θα φύγουν οι μεν ή οι δε». «Στον χώρο της αριστεράς δεν υπάρχει αυτή η λογική, οπότε αποφασίσαμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση, επί τη οποίας ο καθένας μας θα κριθεί στο απώτερο μέλλον» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για καταστάσεις που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση και οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της αριστεράς.

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταστάσεις αυτές ο ίδιος εξήγησε πως η απόφασή του, σε προσωπικό επίπεδο ήταν καθαρά πολιτική, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε κοινωνός τέτοιων. Άλλωστε όπως είπε ο κ.Κασσελάκης τον τίμησε με την θέση του Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας, ρόλο στον οποίο ανταποκρίθηκε συνεργαζόμενος και με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Εμμένοντας στην απόφασή του ο ίδιος έσπευσε να υπογραμμίσει πως η απόφαση της ανεξαρτητοποίησης δεν αποτέλεσε μόνο σκέψη του ιδίου και των λοιπών βουλευτών που έπραξαν το ίδιο, αλλά «ήταν απαίτηση πολλών συντρόφων που μας στήριξαν στις εκλογές, όπως έγινε και στην περίπτωση της Ροδόπης».

«Και εδώ στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως ξέρετε, εδώ και χρόνια αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Υπήρχαν μικρομεσαία στελέχη τα οποία  εξυπηρετούσαν συμφέροντα άλλων πολιτικών χώρων και βρισκόντουσαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε συμπληρώνοντας πως «εμείς παλέψαμε ενάντια σε αυτούς και δεν επιτρέψαμε να “βιαιοπραγήσουν” εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς. Τους εμποδίσαμε,  τους αποκαθηλώσαμε, αλλά τώρα πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα». 

««Έπρεπε να προχωρήσουμε για να υπάρχει μια κοινοβουλευτική ομάδα που  ανταποκρίνεται στο πραγματικό ρόλο της αντιπολίτευσης»

«Έπρεπε να προχωρήσουμε για να υπάρχει μια κοινοβουλευτική ομάδα που  ανταποκρίνεται στο πραγματικό ρόλο της αντιπολίτευσης και αυτή τη στιγμή έχουμε τον απαραίτητο αριθμό των βουλευτών» συνέχισε γνωστοποιώντας πως η νέα κοινοβουλευτική ομάδα «θα είναι αποτέλεσμα μιας ευρείας σύσκεψης ανθρώπων που ανήκουν στον αριστερό προοδευτικό χώρο και προφανώς θα δημιουργηθεί ένας πολιτικός φορέας ο  οποίος θα  εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων». 

«Θα είμαι παρόν σε όλες τις μάχες»

Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Ροδόπης θέλησε να τους διαβεβαιώσει πως «δεν θα λείψει σε καμία των περιπτώσεων η άρτια και σωστή εκπροσώπησή τους στο ελληνικό κοινοβούλιο». «Εγώ θα είμαι παρόν σε όλες τις μάχες, μαζί με τους συντρόφους με τους οποίους πορευόμαστε εδώ και χρόνια» ανέφερε τονίζοντας πως «προφανώς  έρχεται κάτι καινούργιο, το οποίο έχει άλλες απαιτήσεις, άλλες ευθύνες και υποχρεώσεις, αλλά μπορούν να είναι σίγουροι για την πρωτιά που μας δώσανε και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, τιμώντας με την ψήφο τους και την παρουσία μου στη βουλή».

Αναφερόμενος στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρθηκε σε «αγαπητούς συντρόφους και συντρόφισσες που μένουν πίσω» για να εξηγήσει πως «ήταν απλά  ένας  δρόμος ο οποίος χρειαζόταν να τον διαβούμε κάποια στιγμή». «Πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή, γιατί η κοινωνία πραγματικά έχει ανάγκη από κάτι καινούργιο, από ένα νέο εγχείρημα που θα κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία και θα λέει τα πράγματα με το όνομά τους» πρόσθεσε για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «η καινούργια  κοινοβουλευτική ομάδα που θα δημιουργηθεί, θα δώσει μια άλλη πνοή όσον αφορά στον αντιπολιτευτικό λόγο, εντός και εκτός βουλής».

Να σημειωθεί πως το «μπαράζ» αποχωρήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται και μετά την γνωστοποίηση της ανεξαρτητοποίησης των 9 βουλευτών και τις αποχωρήσεις των 57 μελών, καθώς την αποχώρησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την Ευρωομάδα της Αριστεράς γνωστοποίησε με επιστολή του στη γραμματέα του κόμματος, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.