Αυτοδιοικητικες εκλογες: Στις καλπες για Περιφερειες και Δημους

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ενημέρωση:

Δηλώσεις Αντώνη Γραβάνη στον ΠτΘ: «Οι δημότες της Κομοτηνής αποφάσισαν και μας όρισαν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Με τον κ. Γκαράνη, επικοινώνησε ο επικεφαλής της παράταξης «Κομοτηνή Δυνατά» και τον συνεχάρη για τη διαφαινόμενη νίκη του. Σε δηλώσεις του στον ΠτΘ επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Οι δημότες της Κομοτηνής αποφάσισαν και μας όρισαν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα καθήκοντά μας από τη θέση αυτή».

Γιάννης Γκαράνης στον ΠτΘ: «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συμπολίτες μου»

Εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Γιάννης Γκαράνης, από το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Σε δήλωσή του, επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών μεταξύ άλλων είπε: Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συμπολίτες μου για το μεγάλο ποσοστό που έδωσαν στην κοινωνία πολιτών» ενώ υπογράμμισε πως «σε αυτήν την προσπάθεια όλοι είναι σημαντικοί κανείς δεν περισσεύει».

Ενημέρωση:

Χαμόγελα στο εκλογικό κέντρο της Κοινωνίας Πολιτών

Ενημέρωση:

Πανηγυρισμοί με νταούλια στο εκλογικό κέντρο της Κοινωνίας Πολιτών. Πλήθος πολιτών έχει συγκεντρωθεί

Ενημέρωση:

Η εικόνα των αποτελεσμάτων για τον Δήμο Κομοτηνής, μέχρι αυτή τη στιγμή

Ενημέρωση:

Η εικόνα των αποτελεσμάτων για τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών, μέχρι αυτή τη στιγμή

Ενημέρωση:

Η εικόνα των αποτελεσμάτων για τον Δήμο Ιάσμου, μέχρι αυτή τη στιγμή

Ενημέρωση:

Η εικόνα των αποτελεσμάτων για τον Δήμο Αρριανών, μέχρι αυτή τη στιγμή

Ενημέρωση:

Η εικόνα των αποτελεσμάτων για την Περιφέρεια ΑΜΘ, μέχρι αυτή τη στιγμή

Ενημέρωση:

Κλεοπάτρα Στογιαννίδου στο Ράδιο Παρατηρητής

Στο Ράδιο Παρατηρητής μίλησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της «Κοινωνίας Πολιτών» σε ένα πρώτο σχόλιο για την εκλογική διαδικασία και το εκλογικό αποτέλεσμα. «Δεν χρειάζονται βιασύνες στις εκλογικές διαδικασίες, πλην όμως νομίζω και αυτό είναι μια συντηρητική εκτίμηση πως η “Κοινωνία Πολιτών” έχει αναδειχθεί νικήτρια αυτών των εκλογών» είπε μεταξύ άλλων κατά τη συνομιλία μας.

Ενημέρωση:

Αποτελέσματα στον Δήμο Αρριανών με την ενσωμάτωση άνω του 10%

Ενημέρωση:

Αποτελέσματα στον Δήμο Κομοτηνή με την ενσωμάτωση λίγο πάνω από το 10%

Τα αποτελέσματα στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών στο 14,55% της ενσωμάτωσης

Ενημέρωση:

Ξεπέρασε το 10% η ενσωμάτωση στην περιφέρεια ΑΜΘ

Ενημέρωση:

“Υποτονική” η κίνηση μέχρι τώρα στα εκλογικά κέντρα των παρατάξεων στην πόλη της Κομοτηνής.

Ενημέρωση:

Το πρώτο αποτέλεσμα στην περιφέρεια ΑΜΘ

Ενημέρωση:

Πρώτο αποτέλεσμα στον δήμο Αρριανών

Ενημέρωση:

Πρώτο αποτέλεσμα στον δήμο Μαρωνείας Σαπών

Ενημέρωση:

Πρώτο αποτέλεσμα στον δήμο Ιάσμου

Ενημέρωση:

Ξεκίνησε η ροή των αποτελεσμάτων

Το πρώτο αποτέλεσμα για το δήμο Κομοτηνής

Ενημέρωση:

Έκλεισαν οι κάλπες

Έκλεισαν στις 19:00 οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και πλέον αρχίζει η διαλογή των ψήφων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές εκλογέων που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν έγκαιρα, οι κάλπες μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για διάστημα έως και δύο ώρες, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στα υπόλοιπα τμήματα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

Ενημέρωση:

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια

Στην Ανατολική Μακεδονία η συμμετοχή ανέρχεται στο 45,8%, στην Κεντρική Μακεδονία στο 45%, στη Δυτική Μακεδονία 43,7%, στην Ήπειρο 49,3%, στη Θεσσαλία 49,5%, στο Ιόνιο 41,8%, στη Δυτική Ελλάδα 49,7%, στη Στερεά Ελλάδα 53,4%, στην Αττική 38,7%, στην Πελοπόννησο 45,1%, το Βόρειο Αιγαίο 39,4%, στο Νότιο Αιγαίο 48,1%, και στην Κρήτη 51,2%.

Ενημέρωση:

Στο 44,6% η συμμετοχή έως τις 17:30

Στις 17:30, το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανερχόταν στο 44,6% στην Επικράτεια κάτι το οποίο αντιστοιχεί κατ’ αναλογία σε 4.360.000 εκλογείς. Στις 22:00 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΥΠΕΣ.

Ενημέρωση:

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Ντίνος Χαριτόπουλος

To εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις Σάπες ο Δήμαρχος Μαρώνειας -Σαπών και εκ νέου υποψήφιος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας που εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα σε ολόκληρο τον Δήμο.

Ο κ Χαριτόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα ευχαριστώντας για την υπέροχη προσπάθειά τους, όλους τους υποψηφίους αλλά και τους συνεργάτες του, δηλώνοντας πως η πορεία προς το μέλλον συνεχίζεται δυναμικά με την σφραγίδα της ξεκάθαρης ετυμηγορίας του λαού.

Ενημέρωση:

Ενημέρωση:

Ενημέρωση:

Πως ψηφίζουμε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ενημέρωση:

Διονύσης Κλάδης: «Σήμερα ψηφίζουμε για να βγουν οι ανάγκες του λαού στο προσκήνιο»

Πριν από λίγη ώρα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο 44ο εκλογικό τμήμα, στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Διονύσης Κλάδης.

Αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στην εφορευτική επιτροπή, ο κ.Κλάδης έστειλε μήνυμα συμμετοχής στην διαδικασία. «Σήμερα δεν απέχουμε. Ψηφίζουμε για να βγουν οι ανάγκες του λαού στο προσκήνιο», για να δυναμώσει η δύναμή του, για να ανθίσει ξανά μέσα στα καμένα η αλληλεγγύη, η ελπίδα με αγώνα, με διεκδίκηση. Καλή δύναμη σε όλους και όλες!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενημέρωση:

«Οι συμπολίτες μας σήμερα έχουν τον πρώτο λόγο» το μήνυμα του Δημάρχου Κομοτηνής και εκ νέου υποψηφίου

Ενημέρωση:

Χρήστος Μέτιος: «Δώστε μας την δύναμη να συνεχίσουμε»

Ενημέρωση:

Οι σταυροί προτίμησης στον Δήμο Αρριανών

Ενημέρωση:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλουμε στις περιφέρειες ανθρώπους που ασπάζονται το όραμά μας»

Ενημέρωση:

Οι σταυροί προτίμησης στον Δήμο Ιάσμου

Ενημέρωση:

Μήνυμα νίκης έστειλε από το Θρυλόριο ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης

Ενημέρωση:

Οι σταυροί προτίμησης στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών

Ενημέρωση:

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Κομοτηνής

Ενημέρωση:

Πώς ψηφίζουμε για τον Δήμο Κομοτηνής

Ενημέρωση:

Που θα ψηφίσουν οι διεκδικητές του Δήμου Κομοτηνής

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους για τον  Δήμο Κομοτηνής, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» Γιάννης Γκαράνης, αναμένεται να ψηφίσει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Στο Νηπιαγωγείο του Θρυλορίου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΥΝΑΤΑ» κ.Αντώνης Γραβάνης.

Ο επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» κ.Κώστας Καραϊσκος θα ψηφίσει στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Κομοτηνής κ.Γιάννης Λεβέντης θα ψηφίσει στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Ενημέρωση:

Χωρίς σοβαρά προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί της Κυριακής η διαδικασία για τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανά την Ελλάδα, για την ανάδειξη των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο, κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίζονται αμέσως.

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές έως τις 7.00 μ.μ. και μέχρι εκείνη την ώρα οι πολίτες μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σημειώνεται ότι σε όσους Δήμους και Περιφέρειες χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 από τις 07.00 έως τις 19.00, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.