Το ΓΕΩΤΕΕ Θρακης ως συμβουλος της πολιτειας, φορεων και μελων του

Τριαντάφυλλος Παπαδάκης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Θράκης «Η φωνή μας πρέπει να ακούγεται»

Να αποτελέσουν το βήμα από το οποίο θα ακουστεί η φωνή των Γεωτεχνικών της Θράκης θέλουν τα μέλη της νέας Διοικούσας του παραρτήματος Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ, σύμφωνα με τον νέο Πρόεδρο της κ. Τριαντάφυλλο Παπαδάκη.
 
Το γεγονός αυτό επεσήμανε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής» και τη Νατάσσα Βαφειάδου, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος στην πρώτη του συνέντευξη υπογραμμίζοντας πως αναλαμβάνουν το έργο των συμβουλών προς την πολιτεία, παρεμβάσεων αλλά και εκπόνησης μελετών προς την πολιτεία.
 
Για αυτό και έχουν απευθυνθεί σε όλους τους φορείς δηλώνοντας ανοιχτοί στην συνδρομή τους σε θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, προσπαθώντας χωρίς κόστος να προσφέρουν την επιστημοσύνη τους και τις επιστημονικές γνώσεις τους.
 
Για αυτό και τόνισαν πως θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να δώσουν ένα τοπικό χρώμα, θα πρέπει όπου χρειάζεται να ζητούν τη συμβουλή τους. Τη βοήθεια και τις συμβουλές όμως του ΓΕΩΤΕΕ θα πρέπει να αναζητούν και οι συνάδελφοι, μέλη και όχι αυτού, όπως σημείωσε ο κ. Παπαδάκης, εξηγώντας πως στο παρελθόν η πλειοψηφία είχε συνδέσει το ΓΕΩΤΕΕ με συνδικαλιστικό όργανο. «Δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο, αλλά δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στα συμφέροντα των συναδέλφων» εξήγησε καλώντας τους συναδέλφους τους «να γραφτούν στα newsletters  του ΓΕΩΤΕΕ ώστε να ενημερώνονται για θέματα του κλάδου. Μπορούν επίσης να επισκεφτούν όλοι το geotee.gr, γιατί έχει αναβαθμιστεί σαν κόμβος και μπορεί κάποιος να πάρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες, να ανανεώσει την εγγραφή του, να πληρώσει ηλεκτρονικά, να πάρει βεβαιώσεις, να πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πολλά άλλα που θα διευκολύνουν τη δουλειά του ιδίου».
 
Στο πλαίσιο αυτό ο νέος πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ανακοίνωσε και την ενεργοποίηση των πενταμελών επιτροπών ανά κλάδο, οι οποίες θα αποτελούνται από γεωπόνους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές και οι οποίες θα λειτουργούν προς όφελος και προς την μελέτη των συγκεκριμένων κλάδων που θα αναλαμβάνουν». 

Συνέχεια στις παρεμβάσεις προς ανάδειξη και επίλυση καίριων ζητημάτων του κλάδου 

Ως προς τη γενικότερη στόχευση της νέας διοικούσας επιτροπής αυτή αφορά πρωτίστως στη συνέχιση των παρεμβάσεων σε ζητήματα που προκύπτουν και άπτονται των αρμοδιοτήτων της.
 
«Πρέπει να ακούγεται η φωνή μας» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, αναφέροντας προβλήματα όπως η αποβιομηχάνιση της περιοχής, η λαθραία εισαγωγή φυτοφαρμάκων από Τουρκία, Βουλγαρία, η μείωση της γραφειοκρατίας στους αγρότες, η προστασία της ελιάς Μαρώνειας και της Μάκρης, προστασία ειδών υπό εξαφάνιση, η αναδιάρθρωση καλλιεργειών, η μεταποίηση και προώθηση των προϊόντων, ώστε να αναβαθμιστούν και να έχουν μεγαλύτερη οικονομική πρόσοδο και πολύ μικρά τοπικά θέματα, όπως η υπερβόσκηση στη Σαμοθράκη, κ.ο.κ.
 
Θέματα τα οποία επίσης το ΓΕΩΤΕΕ σκοπεύει να αναδείξει και να συμβάλει στην επίλυσή τους είναι η  υποστελέχωση των υπηρεσιών των δασαρχείων, η ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών τους, όπως η έκδοση άδειας κυνηγού μέσω διαδικτύου, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κύπρου, η απλοποίηση της αδειοδότησης στάβλων σε ό,τι αφορά τα κτηνοτροφικά προβλήματα, καθώς και το μέγιστο πρόβλημα της «εισαγωγής» των ζωονόσων από την Τουρκία που έπληξε την περιοχή μας, ζητώντας την αναβάθμιση της λειτουργίας του διασυνοριακού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων, καθώς και τη δημιουργία κέντρων απολυμάνσεων στους συνοριακούς σταθμούς από όπου θα μπορούν να υπάρξουν και έσοδα.
 
Το παράρτημα Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ έχει κάνει άλλωστε και στο παρελθόν αρκετές παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα του τόπου, όπως για παράδειγμα το θέμα της εξόρυξης του χρυσού, για το οποίο είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους, ενώ αντέδρασαν και στο κλείσιμο του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα πριν από τρία χρόνια. 

Το ΓΕΩΤΕΕ για τη διέλευση του TAP από τα Τενάγη 

Αλλά το ΓΕΩΤΕΕ βρίσκεται και στην επικαιρότητα, έχοντας πάρει θέση για ζητήματα αυτής, όπως οι συλλήψεις στο χώρο, της διέλευσης του TAP από την κοιλάδα των Τενάγων στους Φιλίππους.  Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδάκης μαζί με το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας είχαν εκδώσει μια κοινή ανακοίνωση πριν από τρία χρόνια, όταν είχε ξεκινήσει να ανακινείται το θέμα, με την οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη όδευση του αγωγού στην περιοχή.
 
Και αυτό γιατί ο κάμπος των Φιλίππων είναι μοναδικός στην Ελλάδα, ως υπερυψηλής παραγωγικότητας, με οργανική ουσία άνω του 60%. «Στην ουσία είναι μια τύρφη, ένα οργανικό υπόστρωμα που δεν χρειάζεται καν λίπανση και επειδή έχει υψηλή υπόγεια υδάτινη στάθμη αρδεύονται μόνα τους τα χωράφια. Είναι ο πιο γόνιμος κάμπος της Ελλάδας και δεν μπορεί να περνάει ο αγωγός μέσα από αυτόν» σημείωσε τονίζοντας πως πριν από τρία χρόνια είχε υπάρξει δέσμευση ότι η κοινοπραξία του αγωγού θα μελετήσει την παράκαμψη των Τενάγων, αλλά αυτό τελικά δεν έγινε, κάτι που ο ίδιος θεωρεί πως φαίνεται σαν εμπαιγμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.